tisdag, april 24, 2007

Mycket bra text av Mustafa Can, förresten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

I tio-femton års tid har (s) sagt "invandrarna är Sveriges framtid" och liknande och aggressivt pekat finger mot alla som sagt typ "öh, men vi svenskar då?" och skrikit raassiisstt. De invandrare som tror att de är "sveriges framtid" är såklart lika lurade som de svenskar som trodde att om de arbetade för folkhemmet skulle du kunna skörda frukterna av sitt arbete efteråt.

Rasist enligt Mona & co betyder alltså "person som inte formulerar sig lika nyanserat som DNs kultursida och som identifierar sig med svensk kultur". (som fö är starkt förknippad med naturen)

Mona tror på något sätt att det är hon som bestämmer hur kulturen ser ut eller att hon kan forma den genom att lägga huvudet på sned i TV. Hon är såklart helt ute och cyklar.

Mustafa Can raljerar över personer som döljer sig bakom "fädernas kyrka, bydammen och husmorsgymnastik." Det är mycket talande, han verkar anse att han själv är jordens salt eftersom han är invandrare men i själva verket är han megafon åt den illiberala, fördomsfulla och djupt provinsiella grupp som sitter inne i stan och tror att de vet något om landsbygden eftersom de sett Deliverance på TV för 20 år sedan. En äkta kosmopolit vet att uppskatta landsortsbefolkningen.

Mustafa, de personer du talar med är inte primärt trängda av "invandrare", de är trängda av Monas hets mot dem där hon missbrukat begreppen "invandrare" och "svensk". För Mona är "svensk" något fult och det har egentligen inte primärt med invandrarna att göra, det är en fråga om att vara kosmopolit (eller tro att man är det eftersom man bor nära en storstad) eller provinsiell. "Var inte så jävla svensk" betydde "var inte en tråkmåns" redan innan invandringen började. Att falla in i detta ur invandrarperspektiv är inte snyggt. På samma sätt som svarta kan säga "nigger" medan vita inte kan göra det kan invandrare inte hetsa mot svenskar medan andra svenskar eventuellt kan göra det. Om du går Monas ärende gör du det på din egen bekostnad Mustafa, ta det som ett tips.

Vidare, eftersom invandrare per definition är kosmopoliter, "etniska" eller i behov av medborgarrättskämpar för Mona & co. är de utmärkta slagträ att använda mot tex landsbygden. Vad Mona & co inte förstår är att Sverige inte är USA. Monas generation har sin självbild från medborgarrättsrörelsen i USA, de tror att de själva är medborgarrättskämpar. Hur tillämplig är den på situationen i Sverige idag, praktiskt och moraliskt?

Mona är inkompetent och har varit det länge. Alla vet det, inklusive (s) internt. Men Göran var förbrukad och det var dags "för en kvinna".

Hur det kommer att gå 2010? Det skall bli intressant.

Anonym sa...

Hej, anonym: Du kommer att bli raderad hursomhelst (läs kommentarsreglerna) -- men jag ville bara säga det här: Du är dum i huvudet. Ring till Ring P1. Där får du sällskap med en massa andra oartikulerade människor med idéer om invandringen och svenskheten.

Anonym sa...

Oj, Jimmie Åkesson i egen hög person kunde skrivit denna rädda dynga. Du är verkligen dum i huvudet! Det läskiga är att du inte alls är oartikulerad, tvärtom, vilket gör din skygghet och ignorans direkt ond. Men det är aldrig försent att bli en bättre människa!

Ps. Isobel, hoppas du frångår principen att radera anonyma kommentarer den här gången. Det är viktigt att se att det finns folk som är så här jälva bakom. Ds.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Alltså, jag hade nog tänkt att låta den anonyme få ståta med sina resonemang, trots att det strider mot reglerna. Det är viktigt att hålla koll på motståndarna.