söndag, december 10, 2006

Dräggel var ordet

Jag läste Emmas inlägg om Marcus Birros utfall mot nyliberala drägglande "mediaflickor" också.

När slutar man förresten vara "flicka" för män som vill förminska en? Jag bara undrar eftersom Birro i kommentarstråden hävdar att han talar om kvinnor som såvitt jag vet är strax under eller över 30.

10 kommentarer:

nyckfull.net sa...

För dom där typerna går man väl från att vara en liten flicka till att bli en kärring.

Anonym sa...

jag kan hålla med om att det inte var ett noga övervvägt ord... Men jag garantera dig, och det vet du också, att deras skällsord mot alla dem (både män och kvinnor som lyssnar på eldkvarn, winnerbäck, lundell och moneybrother är betydligt grövre och värre...Alltid vänligen, Marcus Birro

david sa...

Även om vissa av birros ordval kan ifrågasättas har jag mycket svårt att uppbåda någon större sympati för de berörda kvinnorna/tjejerna/flickorna. Om man inte vill få åsikter tillskrivna p.g.a. sitt kön är det en bra idé att inte konsekvent avfärda artister bara för att de är män och medelålders. Inte för att två fel blir ett rätt, men ändå.

Johan Ahlin sa...

Isobel: Ursäkta att jag inte vet vad en "mediaflicka" är för nåt, är det nödvändigtvis en flicka? Kan det inte vara en äldre kvinna typ Stegö eller nåt liknande(eller en man kanske)? Och varför försvinner sakfrågorna så jävla fort när Emma har åsikter om nåt. Lite konstruktivt, intellektuellt käbbel är alltid bra om man inte ger varann elaka invektiv. Birro har nån slags point kanske, men borde han inte ignoreras när han "trampar över"? Själv har jag nog aldrig stött på nån mediaflicka, eller är det alla i din "sfär" som åsyftas...

Isobel sa...

Fast jag fattar inte ens grejen rent konkret i det här. Natalia t ex älskade ju Moneybrothers förra skiva och gav den fem av fem, så det finns inte ens ett mönster om man nu är ute efter kvällstidningskvinnor som är elaka mot manliga rockhjältar.

Jag älskar själv Morrissey, men tyckte ändå N:s artikel om honom var jätterolig. Det är roligt när ikoner ifrågasätts.

eff sa...

Jag har hört från säkra källor att Patti Scialfa har rejäl skäggväxt...

Emma sa...

Johan Ahlin: Birro skriver om några kvinnliga skribenter som tyckt illa om Moneybrothers senaste platta - och gör kopplingen till att de, mediaflickorna, säger att Moneybrother är en fiende, en tyrann, värre än kvinnomisshandel och att alla män dessutom är våldtäktsman - men det är JAG som frångår sakfrågan? Nä men okej. Då vet jag.

deep|ed sa...

Birro är ömhudad. Kolla in hans kommentarer på min blogg... Stackarn.

m sa...

jag tycker det är intressant att sk mensmusik ofta får sågas med samma råhet som denna gubbrock utan att det blir sådan uppståndelse.
det är väl bra en skiva, eller?

dessutom sunkig, feg gammal trist musik.
kan man inte få ogilla det?

leifengkvist sa...

Jag ser inte ens vad det elaka i recensionerna är? Jo, Natalias är inte speciellt informativ och kopplar ihop Moneybrother med Ulf Lundell och Kjelltoft på ett märkligt sätt - för att de är män över 30? Men SvD-Lundells är väl ganska snäll? Låter han som Waits så måste hon väl få skriva det? Gubbskägg på hakan är dessutom kul.

Är det Birros fajt mot Stockholmsetablissemanget som gör att han tror att flickorna sitter och drägglar i sig Cosmopolitan på Riche och utbyter nyliberala kampteorier och gubbsågningar? Att klumpa ihop tjejerna är väl att sänka sig till Natalias låga nivå?

Jag kan till skillnad från Isobel INTE alls förlåta den där Morrisseysågningen. Om Moneybrother är en tyrann är Natalia en...ja det går väl inte att toppa tyrann så då är hon väl också det.