måndag, december 11, 2006

Bögar, tories och kokain


Normal förlag har köpt rättigheterna till Alan Hollinghursts lysande The line of beauty. I början av januari kommer också SVT sända den miniserie som BBC gjorde av boken. Inte illa för dem av oss som gillar engelsk överklass, kokain, bögar och torypolitiker med repliker som "It's not a party, it's a party conference". Som om det, i det här fallet, nödvändigtvis verkar vara så stor skillnad.

3 kommentarer:

Malte sa...

Jag försökte övertala Modernista att ge ut den häromdan, men någon annan hann alltså före! Det är en mycket bra roman, tycker jag med. Även för dem som gillar Henry James mer än torypolitiker.

Philip sa...

Jag har längtat efter den där tv-serien länge, den har varit omöjlig att hitta på nätet. Jag gillade boken även om jag måste erkänna att jag förlorade tålamodet ibland med de extremt detaljerade Henry Jameska frysta ögonblicken – en bild säger liksom mer än tusen ord, därför väntar jag på serien.
Vågar man förutspå att detta nu blir det nya Brideshead bland bloggare?
Jag startade förresten en blogg igen... annegatan.blogspot.com

Isobel sa...

Åh, så har man utnyttjat kulturjournalistens utsökta privilegium och beställt en kasett som ligger i posten på väg hem till mig! Jo, jag ska skriva något, det är för jobbet på riktigt, men det känns ju inte mindre lyxigt för det.