torsdag, april 09, 2009

Nu blev jag alldeles vansinnigt mallig!

"De bästa skribenterna Sverige har i dag är kvinnor, slog det mig. Karolina Ramqvist, Isobel Hadley Kamptz, Åsa Linderborg och kanske framförallt: Nina Björk. Nämn en enda manlig journalist som kommer upp i samma nivå i dag vad gäller stilistisk säkerhet? De lyckas ofta dessutom vara provocerande, nyanserade och intellektuella - samtidigt."

Jag håller inte med Nina Björk eller Åsa Linderborg om nästan någonting (Karolina och jag tycker ju däremot lika i rätt många frågor) men att bli placerad i det här sällskapet är så smickrande att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Så jag säger ett stillsamt tack och hoppas innerligt att jag kan leva upp till orden.

5 kommentarer:

Karin sa...

Jag kan bara hålla med. Ni är grymma!

Vimo sa...

Du är bäst av dem alla. De där andra har jag ingen aning om vilka det är.

Anonym sa...

huh, vad är definitionen av "stilistisk säkerhet"?

Och blir inte antalet skribenter ganska fåtaliga i form av endast att vara journalister, per definition journalist?

Min stil är ju väldigt stilistiskt säker t ex, och per definition är jag ju en skribent. ;-)

//ST

Anonym sa...

Jo... men de andra är inte för frihet. Du är så bra och har vett att stötta grabbarna http://www.dn.se/kultur-noje/pedofilsajt-tar-skydd-av-lagen-1.598221

Även sådant folk inte är mogna att ta in som att konsumera barnporr och diskutera övergrepp på barn är en principiellt viktig del av yttrandefriheten.

Det är bara du, Hax, Swartz av de etablerade skribenterna som är modiga nog att stötta TPB och deras starka frihetssträvan.

Hurra för det!

Micke S Gbg sa...

Äsch Isobel, inte skall du väl rodna när nån bara bekräftar det faktum att Du är en alldeles enastående älskvärd och intelligent skribent.
Själv läste jag din krönika i Expressen (Älskade Internet) idag. Jag blev så glad och återfylld av energi efter att ha läst den så att
jag ringde runt till polarna och uppmanade dem att göra detsamma ! Detta har aldrig hänt tidigare !