onsdag, april 08, 2009

Avslöjade lögner är så pinsamma

Några riksdagsledamöter som sitter i näringsutskottet hävdade i går på Newsmill att Acta-förhandlingarna absolut inte tog upp förslag på att tullen ska få söka igenom datorer och mp3-spelare efter illegalt nedladdat material. De förnekade också att förhandlingarna inkluderade något om internet.

Enligt DN, och enligt den kanadensiska Acta-förhandlingsdelegationen är detta dock exakt vad förhandlingarna handlar om. Dessa förhandlingar som de svenska riksdagsledamöterna vill hålla så hemliga som möjligt, alltså.

Som Henrik Alexandersson också säger:

Antingen försöker riksdagsledamöterna lura oss väljare eller också är de själva lurade. Jag vet inte riktigt vilket som är minst smickrande.

9 kommentarer:

Anonym sa...

En sak till. Seroquel. Jag har personligen de mest fasansfulla erfarenheter av detta "läkemedel".

Nu har jag fått rätt.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1526776/i-usa-betraktas-de-som-cowboys-som-gor-allt-for-att-salja

Läs sen min novell på Nattljuset: EN SANN HISTORIA.

http://nattljuset.blogspot.com/

http://nattljuset.blogspot.com/

Läs sen min dikt på Gäst hos väderleken: SEROQUEL.

http://

Fjuttböter. Det är Sverige, det. Så har det blivit under sossesvinens ledning, nöff nöff nöff.

Folket ska inte ha några rättigheter, tycker sossarna. Det skall bara bÖgar och kvinnor i karriären ha.

Folket skall vara Pamparnas gisslan.

FY FAN!

UT med fröken Infantil och kossan Ubu.

Jag har fått nog. Jag inleder nu en hungerstrejk och sätter ut mitt insulin. Det är inne på andra dygnet.

MIG kan ingen hota mer. Samsonoptionen.

Bonus: tolkning av talet 666.

http://winmir.blogspot.com

http://winmir.blogspot.com

Bonus 2:

http://misogyn.blogspot.com/

http://misogyn.blogspot.com/

Bonus 3: Engelsk poesi.

http://singleswingle.blogspot.com/

http://singleswingle.blogspot.com/

Bonus 4: bÖgar och sjukdom.

http://skyddsrummet2.blogspot.com/

http://skyddsrummet2.blogspot.com/

- Peter Ingestad, Solna

Håkan sa...

Det kan ju också ligga till så att Canada och Sverige har olika lägen i det här. Canada är inte EU-medlem (givetvis), Sveriges förhandlingar är till stor del uppbundna till EU och det är ju tydligt att riksdagsmännens artikel på Newsmill handlar om en pågående process. När de skriver om vad som kan vara på gång utifrån förhandlingsläget nu, så tänker de antagligen främst på regler inom EU eller mellan EU och andra europeiska länder, inte mellan t ex Sverige och Indien eller USA och Ryssland. Jag är inte ute efter att agera deras försvrsadvokat, men ord som "lögn" bör man vara försiktig med, även om bloggosfären älskar sådana ord.

Anonym sa...

Sekretesslagen. PUL - överföring av uppgifter till tredje land.

Juridik styr mycket av sådana här förhandlingar. Läs på.

/Ulrika

Erik Josefsson - kandidat till Europaparlamentet (v) sa...

Håkan, om man är riktigt dåligt påläst blir nästan allt man säger fel. Om det räknas som lögn eller inte beror på situationen.

Iallafall, Henry Olsson skrev om ACTA i NIR för över ett år sedan: "Kontrollåtgärder föreslås också [...] när det gäller Internet".

Connyt sa...

Oavsett vad vi kallar det är det tämligen pinsamt. Dom går själva ut och slår på trumman i en artikel och påstår att dom vet exakt vad som gäller. Och sedan, när dom pressas lite, tvingas dom erkänna att dom inte läst så noga...

Håkan sa...

Erik, det där liknar för farao frågan ifall Johan Norberg ljuger när han påstår att fattigdomen i världen gått neråt i absoluta tal, att Fannie och Freddie var kommunistiska inrättningar och att krisen i USA därmed var ett exempel på faran av för mycket regleringar, bostadsstöd och statligt fingrande med ekonomin. Jag håller inte med om något av påståendena dett som omdömen, men medvetna lögner? Nix, det är snarare så att han tittar efter litet andra saker än jag och de flesta svenskar, använder andra metoder, har en anna ingång i frågorna (även om han och hans anhängare i sak har fel i att bolånejättarna skulle ha haft någon slags garantier eller direkt statlig uppbackning på de senaste årtiondena).

Att man formulerar sakpåståenden på olika grunder eller gör olika värderingar är knappast samma sak som lögn, men bloggonauter älskar att skrika LÖGN! eftersom det syns så bra i en tråd.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Håkan, jag rekommenderar dig i all stillsamhet att läsa Johan Norbergs bok. I det här fallet är det nog inte bara hans eventuella yttranden som skulle ha tveksam tillförlitlighet.

Jag tror för övrigt inte att Pilsäter och de andra ljuger. Jag tror att de inte har en susning om vad de pratar om.

Karin Pilsäter sa...

Försöker lura eller är lurad? Ganska starka uttryck, men på lös grund. Det är bara att läsa innantill i det kanadensiska dokument du hänvisar till!För att göra det enklare finns samma dokument också på svenska se http://www.regeringen.se/sb/d/11848/a/124139. Det är nämligen det samlingsdokument ACTA-parterna först kommit överens om att upprätta, med Sverige och EU som pådrivare och senare publicerat. Susning, kanske inte ett uttryck man ska använda i olämpliga hus ;-)
Av detta dokument, om man läser och är lite insatt i ämnet som förhandlas, framgår i själva verket att Newsmillartikeln av mig och några kollegor innehåller helt korrekt information. Förhandlingarna handlar inte om internetrelaterade regler, utan ett avsnitt beskriver att länderna ska utbyta information om sina regelverk. Det framgår också att det inte är några förändrade regler för tullen som förhandlas om. Det är denna artikel som åsyftas i inlägget, då den skrevs fanns dock inte det gemensamma ACTA-dokumentet framme.

Anonym sa...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!