tisdag, april 21, 2009

Läs världens bästa Lisa!

Jag dubbelpostar lite nu, men det här är för jävla underbart för att missa. Lisa förklarar exakt var vi riskerar att hamna. Läs och ring och maila vidare för att försöka stoppa vansinnet.

10 kommentarer:

Shaun sa...

Ibland är hon lysande, ibland trött länkandes till andra.
Jag brukade följa, men det är inga nyheter direkt. Frisk fläkt dock.

Hon är bra får 4/5 Shaunar

Magnus sa...

En liten detalj i sammanhanget är att Telia kan strypa ditt mobila bredband - ner till ett fjuttigt 28 kbps - om du under en kalendermånad har laddat ner mer än, var det 8 gig? Inte speciellt mycket, och i "ladda ner" ingår *allt* som hämtas av webbläsaren, all trfik: bilder, java, Youtube, uppdaterad mjukvara, lagliga och olagliga filer. Det här stod i mycket finbstilt längst ner i deras blaffiga annonser förra året, där det gentilt utlovades "Mobilt bredband NU - surfa tre månader GRATIS med x antal meg per sekund!" (vid månadsskiftet återgår bandbredden vad jag förstår till det man betalt för, men du pröjsar hela tiden för den bandbredd du köpt och avtalat).

8 gigabyte på en månad är ju inte speciellt mycket, särskilt inte om flera pers använder samma laptop, och det lär vara andra stora ISPs som har en liknande regel för att hålla nere trycket på bandbredden. Men bortsett från en artikel i DN i höstas har jag inte sett någon kommentera denna säljbluff vare sig i bloggar eller gammelmedia; kan det bero på att ingreppet denna gång kommer från en ISP, ett företag och inte från staten?

Dennis sa...

Magnus: va, måste man läsa avtalet man ingår? Så jobbigt!

Magnus sa...

Dennis: Fjanta dig inte, om du någonsin bytt ISP eller köpt ny dator så borde du veta hur pass säker man kan vara på att man får veta alla finesser och villkor ens om man frågar.

Dennis sa...

Magnus: Eh, fast nu handlade det ju uppenbarligen om något som man kunde läsa sig till. Så vad är problemet?

Magnus sa...

Dennis: Och du har inte kunnat läsa dig till att FRA-lagen existerar, förstås? ;) Det är gravt förtryck att någon kan se att du laddar ner instruktioner för att odla egen braja från nätet, men helt oproblematiskt att en av landets största ISPs i tysthet stänger av folk från bredbandet men fortsätter att debitera dem för 2 megabit i månaden? Hur många känner du som tycker att 28 kilobit är acceptabelt?

Jaja, vi vet ju att nyliberaler inte kan få syn på repressiva åtgärder om de kommer nån annanstans än ifrån staten eler religionen. Det står nämligen inget om detta hos Popper.

Och nej, jag har inte själv bredband hos Telia så det är inte i egen sak. Däremot säger det något om liberal enögdhet.

Per sa...

Vad i telekompaketet är det som gör det till en Talibanlag?

fdj sa...

per:
kanske du ska fråga upphovsmannen till artikeln? hon som har (C) på det hon skrivit
hur ska jag och andra på den här bloggen kunna svara för vad lisa tänkt?

E-mannen sa...

Lite pepp!!!
http://www.youtube.com/watch?v=6X-pykTs3Ok

Dennis sa...

Magnus: Jag tror inte att du ska uttala dig om vad man hittar hos Popper, eftersom du uppenbart inte läst något av honom. Eller möjligtvis, inte förstått.

Men alltså, att vi över huvud taget har den här korkade diskussionen är ju ett hyfsat bra bevis på att detta förfarande inte sker i tysthet. Det går uppenbarligen att läsa sig till. Och de som utsätts för detta brott mot mänskligheten har själva satt sig i situationen.

Som avslutning drar jag slutsatsen att du är helt clueless när det gäller liberalers åsikter, och varför de har dessa åsikter. Men det är ju inte mitt problem.