torsdag, januari 08, 2009

Bäst om Gaza

Jag hoppas att ni alla följer Gaza-bevakningen på Newsmill. Varje dag nya texter, de flesta initierade, en del vansinniga, hela skalan, oändligt mycket mer intressant än något som står i papperstidningarna. I dag förklarar Rolf Ekéus t ex att konflikten egentligen är mellan Iran och arabvärlden.

9 kommentarer:

JKL sa...

Med hjälp av Twitter sammanställer Al Jazeera här (http://labs.aljazeera.net/warongaza/main) en karta över var kriget pågår ("deaths", "air strikes" osv.) Som sagt, de traditionella medierna hänger inte med vare sig på debattsidan eller på, tja, egentligen något annat håll i den här typen av konflikter.

Anonym sa...

Har du ingen egen asikt?
ES

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Om kriget? Att det är hemskt att folk dör och att man tycker att man borde kunna prata med varann? Bortom den sortens banaliteter vill jag inte följa vad som känns som hela den övriga skrivande världen och låtsas tvärsäkerhet när ingen rimligen finns tillgänglig.

Anonym sa...

Grejen ar ju att du ar Israel van och hoger-liberal. Det skulle vara kul med nagon liberal Israel van som sa "Israel borde ha pratat med hamas " "Israel gor fel har" men det kommer vi nog aldrig att fa i Sverige. Upprordheten finns hos vantstern i Sverige.
I storbrittanien har the liberal democrats tagit bladet fran munnen. Det skulle aldrig handa har.
ES

Anonym sa...

Dom som tycker att det är acceptabelt att åka in bland civila iklädda bombbälten och spränga sig i luften på bussar och dylikt har mest fel i den här konflikten. Dvs Hamas. Det innebär däremot inte att Israel per definition har "rätt". Konflikten känns rätt hopplös i allmänhet pga de starka religiösa inslagen. Rationella argument har svårt att få fäste.

Anonym sa...

Otroligt fegt av Isobel att inte själv ta ställning utan bara hänvisa till en annan debattsajt! Man kan gissa att du har tänkt att klara dig ur detta vansinniga som sker med hedern i behåll eftersom du varken sa bu eller bä. I motsats till många av dina liberala kamrater. Men Isobel, tänk på att tystnaden också är talande!

Anonym sa...

Tja, om man ska kunna få jobb på Bonnier eller Hjörneägda tidningar så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Erst kommt das Fressen dann kommt die Moral.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Det finns redan blott alltför många som idkar hejaklack åt den ena eller andra sidan i den här konflikten med mer eller mindre underbyggda klagosånger. Jag är intresserad av att sälla mig till dem. Eftersom sidan jag arbetar på tar uttalad ställning torde detta knappast ha med mina yrkesvillkor att göra. Men visst, jag kan sträcka mig till att säga att Israel har självklar rätt att försvara sig mot upprepad beskjutning av civila, men att man onekligen kan ifrågasätta det sätt varmed de gör det. Gör det verkligen något bättre att jag säger det i en kommentar på en svensk blogg? Detta kanske är den nya offentligheten - du måste dra ditt strå till den åsiktskakafoniska stacken eftersom du nu faktiskt kan.

Anonym sa...

I en konflikt där svenskar kan marschera under parollerna "leve intifadan" och "stoppa våldet" utan att inse ironin finns det nog rätt litet hopp om att kombatanterna vid medelhavets östra kust skall föra reella fredsamtal som leder framåt. Särskilt inte som araber och perser behagar sponsra de mest utstuderade knäppgökarna av det nära nog enda skälet att de är destabiliserande utstuderade knäppgökar.

Det är synd om människan...