tisdag, december 06, 2005

Dödens grupp

Värsta tänkbara VM-grupp:

Mexiko, Togo, Sverige, Trinidad-Tobago.

Nej, ni har alla fel. Det vore långt bättre att få möta Brasilien, Elfenbenskusten och Sydkorea.

I den verkliga mardrömsgruppen tror alla, och då menar jag alla ifrån Lars Lagerbäck till min farmor, att vi lätt kommer att gå vidare. Man behöver inte ens ha med Costa Rica i gruppen för att begripa vad det betyder.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så rätt du har där. När motståndet är som svårast är Sverige som bäst.

/Mats - Klocklös i Tiden, får fortfarande gåshus av Anders Svenssons frispark mot Argentina 2002.

Eric Goesta Rosén sa...

Men nej.

Du kan inte göra det så lätt. För det första kommer hela Sverige prata om hur svårt det egentligen är att ha en 'lätt' grupp i sådan utsträckning att vi får en lika stor respekt för Togo som för Brasilien.

Och Sverige är inte längre ett blåbärsgång ala 1990 som tycker det ska bli otroligt spännande att få spela VM. Vi har sedan dess tagit ett VM-brons och i varje mästerskap(med undantag för EM-2000) stridit och briljerat som vi inte gjort sedan 1958.

Vi har tack vare Zlatan siktet, på fullaste allvar, inställt på guld, och har man det så ser man inte trivaliteter som underskattning. Då är man förberedd i minsta detalj om motståndarna för att framgångsrikt bryta ner och segra dem. Vi ska ut i det största ärliga kriget som finns på våran planet, det skulle vi inte 1990. Därför är underskattningen redan efterlämnad.

Aaron

Anonym sa...

jag tycker du bara går från klarhet till klarhet...

Anonym sa...

Instämmer med Aaron. Därtill har fotbollen utvecklats rejält under 90-talet och det är nu större glapp mellan toppen och botten. Vi förlorar inte mot Costa Rica längre.

Det glädjande med seedningen är ju att det inte finns någon dödens grupp. Värsta tänkbara lottning är i mitt tycke Argentina, Paraguay och Serbien-Montenegro. Men den gruppen vinner vi också (förutsatt att Källström och Wilhelmsson får sitta på bänken).

Anonym sa...

Vad är det med fotbollsmänniskor som gör att alla galor blir extremt värdelösa.
Lottningen innehåller: Heidi Klum, Colombian singer Juanes and the German Philharmonic Youth Orchestra, plus a show by magician Hans Klok that is sure to enchant young and old alike.
Vad håller de på med? Dessutom har de glömt att nämna att Pelé ska vara med. Han ska som bekant vara med vid alla dessa tillfällen tills han dör.

sarpo sa...

Sen är det väl också så att Sverige har haft försvarsspelet som grund i alla år. Ett kollektivt grötaihopsig-geinteenmeter typ av fotboll där allting hängde på om alla elva på plan kunde försvara sitt mål. Idag däremot har vi ett bättre anfallsvapen än tidigare plus att vårat försvar inte alls är på långa vägar lika stark som det har varit.
Alltså spelar vi en helt annan typ av fotboll. Jag är inte säker på att det är lättare med den fotbollen mot de "svåra" lagen. Däremot har Sverige blivit bättre på att spela mot de "lätta" lagen eftersom vi numer faktiskt kan göra mål.

Jag är kluven. Det kan gå lite hur som helst känner jag. Men förhoppningsvis går det längre än senast.