fredag, december 09, 2005

Den lilla dödens grupp

Nä, så roligt hade nog inte ens Ulrika. Och innerst inne tror jag nog att vi kan vinna mot Trinidad-Tobago. England blir svårare.

I år har de rödvita nämligen ett bättre lag än på väldigt många år, och har rent av en chans att åtminstone nå upp till folkets eviga krav på minst semifinal. Kanske rent av längre.

1. Tim Robinson är en Premier Leagues bästa målvakter och bättre än landslaget haft sedan Seamans storhetstid.

2. En backlinje med fyra av världens just nu bästa innerbackar i Terry, Campbell, Ferdinand och Carragher. Dessutom Ashley Cole som i sina bästa stunder är en av världens allra bästa vänsterbackar.

3. Mittfältet: Lampard, Gerrard, Cole, Beckham. Behöver knappast diskuteras. Dessutom Scholes och Jenas.

4. Anfall: Rooney, Owen, Defoe, Smith, Wright-Phillips. Man måste tyvär säga det igen. Vi har bara en Zlatan.

11 kommentarer:

Martin Degrell sa...

Jag väljer att kalla den livets grupp.

Fisso sa...

Sverige fixar oavgjort mot England. Oroa dig inte!

Anonym sa...

3. Scholes spelar inte i landslaget längre.

4. Och så har vi en Henke.

.peo

Anonym sa...

Paul Robinson heter förstås Paul. ;)

Det ska bli spännande att se om Svennis hittar ett mittfält som fungerar framförallt. Ironiskt nog har det ju nästan varit ett problem snarare än en fördel att ha både Lampard och Gerrard i laget eftersom de i princip är exakt samma spelartyp. Hade jag varit engelsman hade jag hoppats på King som balansspelare med Gerrard till vänster, Lampard i mitten och Wright-Phillips till höger. Men Beckham lär väl spela om han så amputerar högerbenet.

Anonym sa...

Å andra sidan har inte Sverige förlorat mot England sedan 1968. Ska bli kul o se den matchen. För övrigt är T&T inga bekymmer. Paraguay är däremot starkare men de har ett lag som åldras och det räcker inte hela vägen för dem. Så jag tror att Sverige blir gruppetta och får möta Polen i åttondel.. Ska bli skitkul o se matcherna!

Anonym sa...

tror han heter Paul Robinson.

Visst vi har bara en Zlatan men du kan ju inte räkna upp Alan Smith. Håller inte högre klass än Allbäck och Jonsson.

Anonym sa...

Två saker:

1. Defensivt skickliga Paraguay kan överraska. Gör de en Kroatien får vi se upp.

2. Du borde skriva en text om den kolonialistiska sportjournalistiken också. En kompis hotade med att göra en unabombare om han fick höra ännu en idiotisk beskrivning om de fysiskt starka afrikanska lagen.

Martin Degrell sa...

Om vi ska prata kolonialism och exotism inom svensk sportjournalistik kan kapitlet börja och sluta med Brasilien.

Anonym sa...

Jag tror på Sverige - oavsett hur många bra spelare engelska landslaget har. Såvitt jag vet har båda lagen 11 spelare på plan. Ett lag bör bestå av 11 lagspelare och det lag som lyckats bäst där vinner.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

visst heter han paul. min pappa som är die-hard hotspurs är väldigt besviken på mig. hör och häpna var det förresten en rätt bra text i sportbladet i går om den svenska monumentala underskattningen av england.

Anonym sa...

Visst skall vi skratta åt England medan vi kan. Jag har jättekul på jobbet, iallafall fram till nästa sommar. Engelsmännen är skraja för Sverige.

Som sagt så glömde du Ledley King (som för övigt gjorde mål ikväll). Han är bättre än Ferdinand och kan dessutom användas som defensiv mittfältare.

En sak slår mig dock när du gjort den här uppställningen. Det är inget som känns särskilt skrämmande. Bara vi får stopp på Frankie och retar upp den lille köttbullen med blomkålsöron.