onsdag, december 14, 2005

Tiptap, tiptap, tippetippetiptap

I dag delar vi med oss av julklappstips. Många bra saker att glädja sina nära och kära med. Man fick bara säga tre. Jag vill därför lägga till några saker.

- Brideshead Revisited, DVD-box. Bästa bitterljuva melankolin som finns. Och den snyggaste.

- Piers Morgan, The Insider. Jag lånade ut mitt ex till PM i somras och har inte fått tillbaka det än. Men den här boken är så rolig att jag ändå kan långa stycken i huvudet. Den personliga favoriten är kanske när Morgans galne kollega ska säga upp en astrolog och inleder avskedsbrevet med "As You already know...". Björn har dock fel i att man drömmer om kvaloider efter att ha läst den. Morgan var roligare innan han lät John Pilger skriva 80 000 tecken om dagen.

- Nigella Lawson, Feast. Den finns på svenska nu i julhandeln. Man blir lycklig bara av att läsa recepten. Ännu gladare av att laga och äta dem.

- Emmylou Harris, Heartaches and Highways. En best of platta med någon vars hela livsproduktion skulle platsa. Emmylous röst tröstar mig på nätterna och tar mig genom dagarna.

- Johannes Anyuru, Omega. Inte lika bra som debuten, ändå har den här liksom lömskt ätit sig in i medvetandet. En verkligt stor poet i vardande.

- Klas Östergren, Gangsters. Det har känts lite som en Östergen-backlash efter Augustpris-chocken. Men Gangsters är faktiskt likafullt en strålande roman.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj... Visste inte att Isobel fanns. Jag heter Isabel, med A, min chef stavar alltid mitt namn med O... haha. Ok, ok, ville bara säja hej och sânt nu när jag fattat att man ocksâ kan heta Isobel.

Anonym sa...

mycket nu ? både sigge och fisken...sträck ut hakan

Anonym sa...

Så...det är Vanity Fair man ska läsa. Har ännu inte hunnit dit i min jakt på den den ultimata tidskriften. Fast egentligen är det ju att finna den ultimata populärkulturella tidskriften som är målet. Tips?

Gangsters strålande? Tveksam fortfarande. Kan kanske bero på att han svartmålade Hjorthagen lite ;-)