tisdag, december 13, 2005

"- Jambo, ropar den lille pojken!"

Nu är min artikel om resejournalistik ute på nätet.

6 kommentarer:

Anders sa...

Mycket bra artikel. Själv minns jag när jag åkte till Israel, vilket liv det blev på en del av mina bekanta och vilken medlöpare till ockupanterna man var.
Själv åkte dom till Nepal,Indonesien och Vietnam och säna där fina regimer. Oftast visste dom inte vilket statsskick som rådde på de fjärran resmålen.
Men billigt att leva är det.
Och exotiskt.

Ola D Svedin sa...

Väldigt bra artikel!.. Allt beröm i världen..

Anonym sa...

Instämmer. Riktigt bra! Det är inte ofta man läser något så välskrivet och klarsynt om resejournalistik.

Anders Eriksson sa...

Jag skiter i att du blir kallad bracka i Expressen eller definierar dig själv som liberal. Du skriver sjukt bra och läsvärt. Jag gillade verkligen den artikeln!

Jonas Bergroth sa...

Jag kan bara bekräfta att kvaliteten på resejournalistiken antagligen har att göra med journalisternas skrala privatekonomi i kombination med reslust.
En av mina mest frekventa uppgifter som redaktör är att tacka nej till resereportage, mer eller mindre lyckat omstajlade till musikartiklar.

Gisela sa...

Många bra poänger! Jag är mycket kluven inför det här med "turism" över huvud taget men det känns svårt att dra några slags gränser ens för sig själv, vad som känns ok och så. Samtidigt skulle kanske länder som Nordkorea må bra av mer turism och utländska influenser. Kanske.

Anyway, din text och en annan artikel i Arena i början av året som också handlade om turism sätter liksom fingret på en tidigare odefinierad "känsla" av någon aversion mot att "turista" i länder som är "fattigare" än Sverige. Många " där, ledsen.