onsdag, oktober 05, 2005

Skolflickor

I går blev jag och Björn af Kleen anfallna i Sveriges kanske sämsta tidning - Göteborgsposten. (Stenungsunds-Posten kan förresten vara sämre)

Ingrid P Bosseldal skrev (i en artikel som lämpligt nog inte finns på nätet) att vår kulturblogg "plaskade /.../ gladeligen omkring långt ute i det riktigt skoltidningssunkiga."

Hon var i och för sig inte bara mot oss personligen. Kulturbloggandet i allmänhet åkte på en snyting också: "Det som är privat förankrat och snabbt nedskrivet har - eller åtminstone borde ha - väldigt lite att göra med det eftertänksamma, subjektiva kritiska samtal som det är varje kulturredaktörs uppgift att i varje stund slå vakt om."

Björn svarar i dag om Bosseldals egna kontakter med bokmässans höjdare. Men när det gäller just skoltidningsskriverierna räcker det med att läsa GP:s egna bokmässerubriker för att inse var de verkligen frodas. Eller hur kritiskt och eftertänksamt är: "Roddy Doyle fångar det irländska"? Eller, apropå bokmässans Litauen-tema: "Litauen är ett grannland som vi alla bör intressera oss för"?

3 kommentarer:

Andreas Ekström sa...

Kommentar finns på Sydsvenskans kulturblogg, på den här adressen:

http://w2.sydsvenskan.se/blogg/index.php/2005/10/04/andreas-ekstrom/stryk-pa-hemmaplan/

Urologen sa...

"Litauen är ett grannland som vi alla bör intressera oss för"

HAHAHAHAHAHAHAAAA... host host, shit, jag satte precis sjöskumspipan i halsen, men bomber och granater vilken intressant och lockade rubrik.

Är detta verkligen sant?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Max, det kan ha varit "ett grannland som vi alla måste intressera oss för" också. Kanske ännu mer braskande.