tisdag, oktober 11, 2005

Nobelt värre

Ni måste förstås följa Malte Perssons nobelprisblogg där han vidarebefordrar skvaller och rykten inför torsdagens tillkännagivande. Han kommer nog, och det här får ses som en kvalificerad gissning, inte skriva om de eventuella pristagarnas utseende.

3 kommentarer:

eff sa...

Fantastiskt roligt när Ahnlund kissar på sig sådär. Jag visste inte vem han var förrän idag, så jag läste på lite. Och jag undrar om han inte försöker vara någon annan.

Ahnlund doktorerade 1956 med en avhandling om Henrik Pontoppidan (tydligen en dansk författare som fick Nobelpriset 1917 - aldrig hört talas om människan själv) som enligt Wikipedia var lite sned på "den lyriska förruttnelseprocessen" när han var verksam. Ahnlund vill alltså vara Pontoppidan så till den milda grad att han bara måste såga Jelinek lite... Låt gå att han är ett år sen, men bättre sent än aldrig brukar det ju heta.

(Tror samtidigt att Ahnlund är en sån där som medvetet går med i Bonniers Bokklubb så han kan 'upptäcka' att de saluför Jelineks böcker och därmed hoppa av sagda bokklubb omedelbums med buller och bång.)

Trevlig blogg du har, Isobel. Och ett fasligt fint namn.

Malte Persson sa...

Jag hade faktiskt vissa planer på att utnämna den snyggaste pristagaren genom tiderna. Faulkner, till exempel, tycker jag är stilig.

eff sa...

Galsworthy är en kandidat, tycker jag. Toni Morrison en annan (Toni Morrison + Maya Angelou borde få göra en skön pacifistisk actionrulle tillsammans, där snackar vi pondus).

En ung Brodsky, månne? Eller en ung Pearl S. Buck...