tisdag, oktober 18, 2005

Så där ja!Det var ju inte så svårt. Stockholms stolthet har nu fler SM-guld än de två lite sämre och mindre fina lokalkonkurrenterna tillsammans. Precis som det ska vara.

Jag skulle förstås kunna rapa dryga förtjusta läten i timmar. Men jag är nog lite för dagen efter för det. Både kroppsligt och emotionellt. Fler analyser kommer så småningom (ihop med fler odrägliga vinnargester, naturally). Nu nöjer jag mig med att det känns bra. Riktigt bra.

"Hellre allsång på Skansen än guldpytt på kamratgården" hade ÖIS diktat på en banderoll. Fina killar, de där Öisarna. Inte lika fina som våra vackra blårandiga guldkaminer, men fina.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt "lite finare, lite bättre".

Men visst är den märklig den där tomhetskänslan som nästan alltid dyker upp när man nått ett stort mål, klarat en svår uppgift mm
Stor glädje men ändå..tomhet.
Som den här gången nog varar fram till söndag em.

Fick tyvärr en trötthetskänsla i går, när jag lyssnade på när Christian O och Ralf E kommenterade efterspelet. Vill tro och hoppas att de överdrev situationen...

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Alltså, nu skrev jag inte det i blogginlägget, eftersom jag trots allt ville fokusera på glädjen, men nej, de överdrev förmodligen inte. Ett tag kändes det väldigt nära fullt box nere på plan mellan poliser och galningar.

Okej, jag var också in på plan en stund, för det måste man, man vill lägga sig i mittcirkeln och titta upp och inse att just här vann vi faktiskt och klappa på gräset och så. Men sen går man ju tillbaka, för annars kommer spelarna aldrig ut igen. Och vi vill ju fira ihop med guldhjältarna.

När jag låg där och firade började plötsligt alla inne på plan springa åt andra sidan och man fick en kväljande stickade svidande rök i hela huvudet. Tårgas!

Omedelbart blev förstås reaktionen ilska mot polisen. Herregud, så farligt är det väl inte att ni måste tårgasbomba oss? Sen inser man att poliserna inte har gasmasker och ser lika förvånade ut de. Det var alltså djurgårdare som tårgasade andra djurgårdare som ett slags segergest eller nåt.

Jag hörde sen att de tänkt att tårgasa polisen men missat, vilket i deras hjärnor kanske är mer logiskt, men likafullt helt jävla vrickat. Så långt från finare och bättre som man kan komma.

Anonym sa...

grattis grattis! Fast också lite trist att så många djurgårdensupportrar inte kunde bete sig vettigt när matchen väl var över. det är för jävligt att så många fotbollslag dras med så många puckiga bråkstakar - och konstigt att inget av sportprogrammen på tv valde att rapportera om kaoset på gamla ullevi igår kväll. det var helt klart svårare att glädjas med djurgårdens supportar efter den uppvisningen.

Herr R sa...

Jag är av helt annan åsikt. Det var väl tur att sportprogrammen på TV valde att helt ignorera de där pajasarna. För det är ju uppmärksamhet de vill ha. Om tidningarna slutade att skriva om detta så fort det är minstra gruff och TV valde att göra som igår: fokusera på fotbollen, så tror jag att majoriteten av de där skitungarna försvinner från arenorna.

Det funkar givetvis inte i alla fall, men i just detta fall fungerar nog taktiken att tiga ihjäl problemet utmärkt. Det är ju uppmärksamhet de vill ha - bjud inte på den!

Heja DIF!

Eric Goesta Rosén sa...

Ja... Grattis då, för helvete. Kul. Jag är verkligen jätteglad å alla Djurgårdares vägnar. Det var er tur i år.

Nej... Jag orkar inte. Känner bara missunnsamhet. Förlåt.

/Goesta

Anonym sa...

Vision 2006
Hysén går...
Stenman går...
Jonevret går till ett danskt skitlag...
Stadion arrangerar bara höjdhopp/trestegstävlingar...

Petter Andersson växer till sig...
Runström lär sig falla lite snyggare...
Kleeber Saarenpää tar sig ur sitt stelopererade tillstånd och blir landslagsman...
...och Hammarby tar guld med en avgörande 3-2-seger hemma på Söderstadion mot IFK.
Lovar.