fredag, oktober 21, 2005

Fräsch, frisk och nedslagen

En homosexuell man blev nedslagen i omklädningsrummet på SATS Odenplan i gårkväll av två män som bland annat skrek "bögjävel" åt honom. Den fräscha gymmonopolisten valde att inte ingripa utan låta de två gärningsmännen fritt lämna lokalen. Till DN hävdade de att det var den angripne som inte ville polisanmäla, något han klart förnekar.

Sylvester har pratat med den ansvariga på SATS. I den intervjun svarar hon bland annat på frågan:

"Om det varit, låt oss säga, en kvinna som blivit våldtagen i era lokaler, hade ni agerat på samma sätt då och låtit gärningsmannen lämna gymet och inte ringt polisen?

- Ja. Vi uppmanar den som utsatts för våld att polisanmäla saken, vi ingriper inte."

Om man blir misshandlad eller våldtagen inne på ett SATS-gym kan man alltså inte vänta sig någon hjälp från personalen. Det är nämligen: "inte vår sak att ingripa i sådana fall".

Är det någon som känner för att stödja ett företag med en sådan inställning till sina kunder?

7 kommentarer:

Anonym sa...

alltså, jag vet inte vad jag ska säga...sats är ju helt sjuka i huvudet. Finns inga ord för det.

Anonym sa...

Usch och fy. Bojkott!

Anonym sa...

ska lösa kort imorgon...äntligen ett företag med lite stake..

Anonym sa...

Tyvärr finns det många Vå. Men det finns fler, som Herr Ingvaldson, som anser att att hon/han har fel. Men hur få Vå att inse att världen blir vackrare med en bejakande pluralism?

deeped sa...

Rent juridiskt bryter också SATS som företag mot lagen. Det är deras lokaler - därmed är de ansvariga för ordningen där.

deeped sa...

signaturen "vå" glömde p-et i slutet...

nb sa...

Så absolut vidrigt!! (Bimbokommentar men det är det första jag hör om detta, har ännu inte hunnit plöja igenom helgens tidn.)