fredag, september 21, 2007

Snart säger jag som Annette Bening

Det har kommit till min kännedom att jag hängs ut i Fokus med min patetiska lilla inkomst. "Så mycket tjänar journalisterna". 424 420, Maria Abrahamsson, 530 597, Belinda Olsson, 422 999, Johan Ehrenberg, 1234 836, Johan Hakelius, 454 196, Linda Skugge, 101 391, Isobel Hadley-Kamptz.

När jag ser det svart på vitt begriper jag knappt hur jag klarar mig.

I sammanhanget vill jag förresten gärna säga att jag i går fick 9000 kronor i höjd skatt. Som egenföretagare med enskild firma får jag ingen del av förvärsvavdraget. Den där utlovade tusenlappen har alltså för mig blivit till 750 kronor höjd skatt per månad. Det är plågsamt uppenbart att min kärlek till Anders Borg är extremt obesvarad.

12 kommentarer:

-= Erika =- sa...

Men Isobel, vad säger Annette Benning? =(

Jessika sa...

Och allmänintresset i hur mycket du tjänar är??
Crofts sa i DN idag att man bör ha 50 000 på banken i händelse av arbetslöshet eller sjukdom... eh um... ja men om man redan är sjuk eller arbetslös då? Utrymmet för att spara är ju inte direkt enormt så hur mycket vinnare är man? Bespara mig för övrigt alla argument om att alla ska dra sitt strå till stacken etc., jag har redan hört allt till leda...

Lagergren sa...

Jag tyckte bättre om Borg när han spydde ner sig på Tritnaha, citerade Gunnar Ekelöf och sade att landsting var farligare än knark. Jag fick också en rejäl smocka av budgeten.

liberty valance sa...

Man kanske ska tillägga - utan att bli ett dugg personlig - att det är taxerad inkomst efter en del avdrag det handlar om, och att Linda Skugge, Jan Guillou, Belinda Olsson, Göran Rosenberg m fl givetvis bokför en hel del via sina firmor. Att en ung journalist i Stockholm skulle klara sig på 9 laxar före skatt och noll övriga tillgångar är ju inte något särskilt slugt påstående (detta är inte riktat mot Isobel utan mot en viss slags högermoralister som gärna bortser från sociala realiteter, typ Pernilla Ström. Johan Ingerö och Mauricio Rojas)

HE sa...

Men hur stora är dina svarta inkomster?

Isobel sa...

Jag drar förstås av en hel del av mina löpande utgifter, typ alla böcker och tidningar jag läser i jobbet, mitt bredband, min mobiltelefon etc. Tyvärr har jag dock aldrig stött på några tidningar som är beredda att betala skribenterna svart. Men jag kanske ska testa med Bonniers för pocketavtalet...

I mitt fall är detta alltså en sammanlagd inkomst, den i företaget och den i tjänsten, så jag antar att det är det för övriga också.

Isobel sa...

Och Annette Bening-rubriken är för alla oss Presidenten och miss Wade-älskare.

Charlie Truck sa...

Gissar:
"Mr. President, you've got bigger problems than losing me. You just lost my vote."

Alexandra Malmqvist-Olsson sa...

Jag förstår inte själva grejen men att mer "världsvana" skribenter skall skrämma bort oss nybörjare. Nej, jag anklagar inte dig Isobel men hela grejen kring journalisters lön. Sure, journalister SKA HA mer betalt ty vilket ansvar de bär på. Men klagosången bär ju ingenstans, vi oinvigda står och ser på men inget händer.

Lisa sa...

Alexandra: jag kan bara tala för mig själv. jag har inga större problem med att tjäna pinsamt lite pengar. Det som gör mig galen är att folk tror att man rullar sig i pengar för att man syns i media.

Visst, det ingår en del freebies, men när man har familj är man rätt totalt ointresserad av ett glas gratischampagne. Man vill ha råd köpa vinterskor till ungarna och kanske åka på semester med den man älskar istället för avdragsgill konferens/studieresa. Och det har man knappt.

Själv har jag ett antal gånger blivit utskälld när jag sagt att jag inte har råd/ork att ta fler ideella eller dåligt betalda jobb. Det svider inte att vara lågavlönad. Men det svider så in i helvete att bli kallad snål, vilket händer ibland.

http://jonasbergh.blogspot.com/2006/12/att-gra-bok-och-radio-i-malm-och-andra.html

Isobel sa...

Fast, det här handlade ju bara om att just jag är luspank och att jag gnäller över min dramatiskt höjda skatt. de andra på den där listan hade ju fantastiska löner! (dessutom, borde jag kanske påpeka) i år har jag något högre inkomster, inte mycket, men det går åt rätt håll)

-= Erika =- sa...

What's up med drygheten, Isobel? Och tack för hjälpen, Charlie Truck.