onsdag, september 12, 2007

Mjöl i huvet

Just nu har jag bröd på hjärnan. Nej, det ska inte tolkas som en vidareutveckling av den gamla gröten, jag håller på med en text om bröd. Och gör självfallet intensiv research. Om man ska tro kolhydrathatarna av modern dietism (och jag är rädd att man nog ska det) kommer jag att bli tjock och lycklig.

Det här är en rikigt bra brödblogg. Jag vill också ha en sten att grädda mitt bröd på.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Det är nån i Linköping som säljer ugnsstenar också. Hör med K. Han kanske kan svänga förbi om butiken är öppen fortfarande och du verkligen vill ha en. Fast du bor ju i samma stad som Cordon Bleu i och för sig.

oivvio sa...

Jag fattar inte grejjen med stenen. Vad är det den skall bidra med?

oivvio

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag har spanat på stenarna på Cordon bleu och en dag när jag känner mig rik blir det nog en sån.

Stenen ska ge en jämnare värme i ugnen och man slipper temperaturtappet som annars kommer när man sätter in brödet. Dessutom får det finare skorpa undertill.

Jag antar dock att det skulle gå lika bra med typ tegelsten som med gotländsk kalksten.

Jessica sa...

Är inte de vanliga(ste) som säljs av granit eller marmor eller något ditåt?
Tegelsten tror jag är för poröst för att vara just baksten men jag tror inte att man måste börja gila sten på gotland för att ha någon sten att baka på.