torsdag, januari 17, 2008

Man föds inte till sjuk, man blir det

I dag har jag en text om kvinnor och sjukskrivningar, där jag bl a förklarar att en traditionell kvinnoroll gör kvinnor sjuka.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bra ledare!

Hoppas det ger alla en tankeställare som tror att kvinnor är bättre lämpade för hemarbete än männ.

Anonym sa...

Att så många kan bli så upprörda över något som känns så självklart. Fascinerar det inte dig? Jag satt med hakan i bordet i åtminstone trekvart.

Johan Ahlin sa...

En av de bästa meningar som skrivits, din överskrift, "Bäverns" teser håller även för en man...

Anonym sa...

Bra text. En annan , men nära besläktad sida av saken är att många sjukskrivningar har rötter i konflikter på jobbet, kontorsgolvspolitik, orimliga krav på övertid, omorganiseringar och återigen - noll inflytande för dem som ska göra jobbet (exempel: äldrevård, kundtjänst, krogen etc). I många sådana lägen är sjukskriving den enda socialt accepterade ventilen, det enda sättet att skilja de stridande hundarna åt om ingen själv vill/kan gå sin väg, och alltså blir det den arbetsledningen tar till. Av nån anöldning vill Avenskt Näringsliv och Företagarförbundet absolut inte höra talas om detta (föralldel, inte LO heller...)

Anonym sa...

Hej om man vill skriva till dig om något som man tycker ni borde ta upp, ni som har makten att skriva på ledarsidan i Expressen. Kan man skriva till dig om något som jag tycker man borde ta upp?
Och vart ska jag då skriva?
Mvh
Elin Johnsson

Anonym sa...

har du någon mailadress som jag kan skicka lite info om vad jag tycker man borde ta upp i en större tidning som expressen.
Så får du ta ställning till vad du tycker om det jag skrivit?

jag bryr mig inte så mycket om vem som skriver eller vem som tar upp ämnet, jag är mer intresserad av att se till så att det kommer ut till folket.
Expressen läses ju av många. Och för mig är det svårt att ta upp ämnet.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Min mail är isobelh@hotmail.com, skicka dit.