tisdag, augusti 21, 2007

I never promised you a rose garden

I går skrek min unge från det att han vaknade klockan åtta tills dess att han somnade klockan tio på kvällen. Med pauser för att äta och en och en halv timme mitt på dagen när jag var ute och gick med vagnen. Fast då började han också gallskrika på slutet.

Den enda gången han var riktigt glad var när han vid ett tillfälle låg totalt nedbajsad på ett skötbord på stan. Och då menar jag verkligen totalt nedbajsad. Hans kläder hade stora gula fläckar på både magen och ryggen och jag hade varit tvungen att panikköpa en ny body för att byta med. Hur i helvete nu bajset kunde komma ut på framsidan. Då skrattade han. I övrigt misär. Att man älskar honom så vanvettigt framstod då som just, eh, vanvettigt. Det är tur för honom att han log så stort mot mig när han vaknade imorse. Kanske är han också nöjd över att helvetesdagen är över.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Min teori är att det är dels själva greppet, när man tar tag om rumpan för att lyfta upp dem, dels den rullande rörelsen när man lägger ner de små älsklingarna på skötbordet, som orsakar bajseffekten.
De enklaste fysikaliska lagar pressar då liksom upp blöjans innehåll på ryggen respektive magen.
Frågan är vad man ska göra åt det. Inget, tror jag.
Och köpa en ny body kan väl vara rätt trevligt, det med. Finns mycket fint att välja på. Men skrik ...därom vet jag inte. Annat än att det är bättre att de skriker än att de är febriga och lealösa. Då blir jag orolig på riktigt.

Anonym sa...

Om han inte var hungrig så hade han säkert ont, det brukar vara så när de skriker...Magont kan alla ha en dag!

Anonym sa...

Japp, magont brukar det vara. Och oftast, om man ammar, så har det en koppling till vad man åt några timmar eller en dag tidigare. Min nyföding skrek som en galning varje eftermiddag/kväll tills jag slutade äta mjölkprodukter och citrusfrukter. Borta efter nån vecka! Men när jag fuskade med brie... Aj, aj aj. Tur för bebisar att man är så blödig att man inte klarar av deras smärtvrål.

Patrik sa...

Eskil- Men det brukar ju faktiskt bara komma upp på ryggen. Magen har jag aldrig varit med om.

Anonym sa...

Visst, ryggen är vanligast men på magen kan det också bli om det är tillräckligt löst och mycket. Och ut i ljumskarna och ner på låren fast då har man satt på blöjan för löst...been there, done that...

Det finns bebisar som skriker mycket utan någon särskild anledning, som bara verkar allmänt frustrerade och missnöjda. Men i det här fallet där skrikdagen verkar vara mer ett undantag tror jag också på magont, särskilt som han var lugn när han just hade bajsat bigtime och slapp trycket från blöjan ett tag.

Anonym sa...

Vanvettet blir ännu tydligare på vintern. När overallen ska av och på och man själv svettas inne på en toa utan skötbord som är så liten att man startar handtorken så fort man rör sig och förutom att barnet blir rädd för ljudet blir det ännu svettigare varje gång den startar. Det är mycket nyttigt för ödmjukheten.

Gunilla sa...

Oj, det är nog bara i Sverige där fyra (?) av sex blöjbyteskommentatorer kan vara män!

Jessica sa...

Jag som kan vara överjävligt positiv ibland: han var ju åtminstone glad en stund på dagen även om det gav en akutinköpt body på köpet.

Anonym sa...

Gunilla: Vi män är kanske extra angelägna om att visa att vi är "på" i den här frågan? Men du har rätt, det är nog bara här det kan bli så.

Lagergren sa...

Min granne berättade för mig att det är omöjligt för att barn att skrika mer än 45 minuter i streck, för det ventilerar ut så mycket koldioxid att pH-halten i systemet höjs av det och det leder till utmattning så att barnet somnar. Det är inte så i verkligheten.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Hahahaha! Verkligheten överträffar onekligen vetenskapen.

Anna sa...

Vår son är så punktlig så han bajsar varannan dag och är det fullt i blöjan, dock håller pampers bättre tätt än vad Libero gjorde ... ett litet tips bara :-)

Anonym sa...

Jag vet inte hur jag hittade din blogg men jag måste säga att den ser mycket lovande ut. Här blir jag nog kvar. :) Jag har för övrigt beställt din bok och jag väntar med spänning på att läsa den! Kanske en dum fråga, men är boken självupplevd? I så fall är jag oerhört lycklig för din skull att du faktiskt har en liten pojke som du byter bajsblöjor på just nu. :) Lycka till med allt!