söndag, augusti 19, 2007

Hetaste filmsexet


Via Emma hittar jag en rolig lista över filmhistoriens hetaste sexscener. Min personliga favorit Bound är på plats 20 och trean Mulholland Drive är förstås också rykande. (Jag har dock lite svårt att förstå det erotiska i Team America)

Andra guldstjärnor för nr 40 Älskaren och nr 46 Sex lögner och videoband. Men var är Cronenbergs Crash? Är det bara jag som går i gång på metallskrot?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Litet väl påfallande övervikt för amerikanska filmer gjorda efter 1990 - var är Last Tango in Paris? Var är Anita Pallenberg i Performance (visserligen pippar de under ett gult överkast men scenen är vansinnihgt cool. Var är Fassbinder? Var är Breillats "Romance"? Var är "Eyes Wide Shut" (innehåller visserligen inga direkta ligg men ett antal sanslöst suggestiva erotiska scener?

Och sist men inte minst, var är Rasputin från Elem Klimovs fantastiska "Agonia"?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Såklart att det saknas många (även om jag bara håller med om sista tangon och romance i din uppräkning.)

Anonym sa...

Nej, jag tycker också att Crash var sjukt sexig. Å andra sidan har jag verkligen en grej för James Spader, vilket av någon anledning känns lite som en dirty secret. 'Secretary' tyckte jag också var en höjdare - även om jag såg den i London och hela främre raden i salongen bestod av män i regnrockar...

Anonym sa...

Crash! Rykande het historia. Även omskriven i den roliga boken "Långtråkighetens filosofi" av norrmannen Lars Fr H Svendsen. Voilà – man kan se filmen av intellektuella skäl och få sexscenerna på köpet.

Anonym sa...

Saknar både Monster's ball och I rosens namn. Men vafan.

jacobsteel sa...

kul lista men nämen, inte crash _filmen_ va? (boken=bra, filmen=trist) nejnejnej... spader e en kul karl, men ändå...