söndag, juni 03, 2007

Läs

Mycket bra ledare i dag. Det hänger ihop, viljan att skydda den specifikt heterosexuella kärnfamiljen och hatet mot dem som står utanför den livsstilen. Jag har också undrat när någon ledarsida till slut skulle ta upp yxattacken mot RFSL. Jag har tyvärr svårt att tro att det skulle ha tagit nästan en vecka om ett liknande ideologiskt mordförsök riktats mot exempelvis det socialdemokratiska partikansliet tvärs över Sveavägen.

Uppdatering: Aftonbladet hade alltså ett ledarstick dagen efter händelsen. På Aftonbladets kultursida publicerade man också en intressant text om frånvaron av upprördhet av Arbetarens redaktör Anna Hellgren.

6 kommentarer:

Johan Ahlin sa...

Varför skulle man uppmärksamma yxdådet när Reinfeldt fick lite vatten på sig? Jag har ingen koll på snackisar hos ledarredaktionerna men man kan ju tänka sig att yxöverfallet fick unset mindre uppmärksamhet än Strix och SVT:s sammansvärjning...

Anonym sa...

Alltså, Aftonbladet skrev om det redan dagen efter.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Hade Aftonbladet det? Jag läser den ju på nätet varje dag och har inte sett något. Props till dem i såfall!

Jessica sa...

Heja aftonbladet för en gångs skull.

Anonym sa...

Alltså, större än ett stick var det ju i Aftonbladet. Även om jag tycker att de borde ha skrivit ännu större.

Anonym sa...

Jag vet inte vad som är mest generande -- åsikterna eller dumheten. Mödosamt uttänkt nonsens, på ett språk som för tanken till klister och kladd. Artikeln ger intryck av att ha skrivits av en kognitivt handikappad människa, beväpnad med ordbok och rättstavningsprogram.
Lyckligtvis så tror jag att detta inte bara är mitt intryck.