fredag, juni 08, 2007

Prioriteringar

Underbare Povel Ramel har dött, i dag kommer Uefa-beslutet om Danmarksmatchen, det pågår viktiga debatter om litteratur och yttrandefrihet, den amerikanska kongressen kommer inte att rösta om det livsvikta amnestiförslaget för illegala flyktingar (det känns underligt att medge, men det finns alltså områden på vilka George W är en bra republikan).

Det må vara som det är med de där sakerna. Själv är jag i alla fall mest upptagen av varför alla amningsbehåar jag har sett är så vanvettigt fula. Jag lovar, de täcker hela bröstkorgen, nära nog upp till nyckelbenen. Antas man inte vilja ha normala kläder med normala urringningar när man ammar?

ps. Det här kan vara sånt som etiketteras som gröt i hjärnan.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gjorde liknande observationer när jag ammade. Allt är egentligen fult. Dessutom blir man inte snyggare när man läcker och går omkring med två stora blöta fläckar mitt på varje tutte. Men testa Abecita Alva och Triumphs Mamabel Lace. De tyckte jag var hyfsat snygga och urringningsvänliga. Med såna där uppsugningsinlägg, då.

Eva-L sa...

Bröst som är sprängfyllda med mjölk behöver stöd åt alla håll ibland:-) Och på vintern vill man inte ha normala urringningar för då kan man få mjölkstockning (det kanske man kan på sommaren också, men det har jag isåfall sluppit).

Alex sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Alex sa...

Men mitt tips är att börja med en amningsbehå. Man vet aldrig hur det går med amningen eller vilken "utrusning" som krävs! Dessutom går den att tvätta hursomhelst och närsomhelst då de saknar bygel. Varför slösa pengar på praktiskt när fåfängan sliter i en?

Anonym sa...

Triumph har en supersnygg som finns på Åhlens city. rekommenderas. Jag använde bara den. Idag var en kompis på besök, och hon hade superenkelt sytt om MQs kanonbra bh-linne till så öppningsbara fram - hyskan i axelbandet gick alltså att ta av. Oh så smart. Kors vad spännade du har framför dig, jag är lite avis. PS, gröt i hjärnan är det finaste som kan hända en kvinna, tro mig. Kram

Anonym sa...

Men vad har man amningsbehå till? Är det för att man ska kunna amma ute på stan bland kreti och pleti, eller ska de liksom klämma åt brösten så att mjölken rinner till bättre?

Jag är förvirrad, barnlös/barnfri och man om någon nu tvekade.

Anonym sa...

ville bara säga att du är så himla bra! du är typ min idol. du har skrivit världens bästa bok och är så himla stark och smart och duktig och jag är grymt imponerad av att du lyckas upptas helt av att alla amningsbehåar är fula, nu när du är höggravid och allt. verkligen strongt att fokusera på nåt helt annat (och mycket viktigare) än att du ska bli mamma! en riktig 2000-talskvinna! hoppas första fyllan blir lyckad! ;)

Anonym sa...

"Hej, jag är en glad tjej på trettio jordsnurr. Mina intressen är liberalt, smink, sprit och killar. Jag gillar också jättemycket att läsa, särskilt böcker som handlar om kärlek och relationer utan att vara pretto i stilen. Och jag ska förresten också bli mamma snart! Gud vad jag längtar tills när jag får dricka igen! ;)"

Anonym sa...

Så här skriver p på sin egen blogg om de regler han satt upp för kommentarer:
"Kommentarer som innehåller felaktiga faktauppgifter, missförstånd, felläsningar och sammanblandningar etc. (gällande årtal, namn, källor, rättstavning, skrivregler, etymologi, citat, betydelser etc.) kommer att raderas utan svar. Det vill säga: om felet utgör huvudpoängen i kommentaren.
Det finns Google, Språkrådet, SAOB, Wikipedia och tusen andra hjälpmedel, när ni nu ändå sitter vid en dator.
Jag citerar Bill Maher: Stupidity is not a form of knowing things.
Kommentarer vars tankeinnehåll bedöms vara för svagt kommer att raderas på den grunden att tankeinnehållet bedöms vara för svagt.
Undantag mot ovanstående regler utfärdas av mig, helt godtyckligt. Ingen kommer att tillfrågas. Inga kommer att rösta om saken."
Han verkar med andra ord extremt rädd för att själv få kommentarer samtidigt som han verkar road av att sprida elakheter på andras bloggar.
Egendomligt.

Peter Wennblad sa...

P har ju gjort sig känd för att förpesta tillvaron i fler kommentarsfält i blogosfären, så hans unkna rosslingar är inget att ta åt sig av.

Anonym sa...

Ja, det står ingenting på min blogg om att ELAKA kommentarer kommer att raderas.

Och Peter W: Fortsätt du att mobba "mullevänstern" (bara det att du tror att dom nödvändigtvis är "vänster" visar ju hur mycket du fattar) och alla andra som inte visar vederbörlig respekt för övermakten. Hur går det med Melanie Phillips förresten? Har din beundrarn falnat något nu, eller vet du fortfarande inte hur man gör när man googlar? Maktfjäskare.

Anonym sa...

Jag är alltså inte alls rädd för att få kommentarer, tvärtom, det är roligt. Även elaka sådana. Vad som är tröttsamt är när folk, som inte kan skilja på till exempel "varken" och "vare sig" eller "blomma", "blomma upp" och "blomma ut" envisas att tjata om sin okunnighet i svenska språket. Därför raderar jag sådana kommentarer och hänvisar till Språkrådet. Liksom till Wikipedia etc. Jag diskuterar inte fakta.

Däremot är Louise, Peter, Isobel och alla andra välkomna att lämna hur elaka kommentarer som helst på min blogg, förutsatt att dom är rimligt välformulerade, och inte bara cut-and-paste. Eller, om dom är cut-and-paste -- roliga.

(Och ja, skälet till att jag ruttnade på Isobel var just hennes Tio skäl. Hon kunde skrivit t. ex. "Mitt förakt för dumma och fula människor motsvaras inte av min egen begåvning eller min egen skönhet." Och "Mitt förakt för människors dåliga karriärsval kommer sig av att jag inte vuxit ifrån att bedöma människor efter deras materiella och sociala status." Det hade varit något annat än de rena koketterier hon nu skrev. (Och samtidigt skröt med att hon koketterar.))

Ing sa...

Den tveklost viktigaste egenskapen hos en bra amningsbeha ar att den gar att oppna och stanga med en hand, det gor livet och amningen mycket lattare. Och att doma av den helt markliga amningsdebatten i svenska tidningar for nagra manader sedan sa ar brost som hor till ammande kvinnor extremt obehagliga, narmast krakframkallande kroppsdelar - inte konstigt att beharna ser ut som de gor...

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag vet visserligen inte vad "liberalt" i P's kommentar: "jag gillar liberalt" betyder, är det liberalt tänkande, liberalt med pannkakor eller vad (två företeelser som jag för all del gillar), men bortsett från det har jag inga problem med hans beskrivning.