lördag, januari 16, 2010

Moget(en sak som fascinerar mig är hur lika ideologiska vänstermänniskor och liberaler tycker om bankstödet. Vilket gör att frågan återstår - vem var egentligen FÖR att vi skulle ge så mycket pengar till diverse bankdirektörer som tröst för deras egen inkompetens?)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bankdirektörerna själva och bankernas styrelser förslagsvis?

Det är ju som bekant mycket som är dumt men som inte politiken håller sig utanför tills problemet anses som så stort/uppenbart att de agerar.

/my

farbror Joakim sa...

Ja, att ställa en bank över en viss storlek till svars när den spekulerat bort miljarder och lagt på hundra mille i bonusar anses ju lika otänkbart som att anklaga croupiern för att spela falskt. Det finns en svårartad krock mellan retorik och realitet här.

Hampus Eckerman sa...

Vem som egentligen var för? Regeringen.

Anonym sa...

För och för... sist jag kollade kallades det marknadsekonomi, kapitalism, ägarmakt.

Och tja, då kan det ju bli så här när lilla gänget av likadana slipsgossar ska belöna varann, utan korrektiv "utifrån".

Jag har också hört att liberaler gärna försvarar varför politiken inte ska ha någon räckvidd innanför herrklubbar och styrelserums dörrar.

Men jag kan ju ha fel.

//Mattias heter jag

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Mattias, bankstöden är knappast kapitalistiska, oavsett vad man nu tycker om kapitalismen. Att ge skattepengar till vissa företag för att dessa företag gjort usla affärer - vad har det ens med den eventuella politiska makten över styrelserummen att göra? Jag blir så sjukt trött på folk som bara hävdar sina käpphästar utan att ens lägga fyra sekunder på att ta reda på vad saken gäller.