torsdag, januari 07, 2010

Gala! Gala?

Isobelsverkstad är alltså nominerad som en av Sveriges bästa politiska bloggar till Aftonbladets stora bloggpris. Det är såklart mycket hedrande, men själv tycker jag att ni i stället ska rösta på Elin Grelsson. Det vore mycket roligare om hon vann. Jag noterat för övrigt att fyra av fem nominerade i klassen är kvinnor, med dessutom stor åldersspridning, så nu kanske vi till slut kan överge den där idén att det bara är unga män som bloggar om annat än mode?

I övriga klasser finns några favoriter, som Weird Science, Nollnolltalet, Lilla Gumman och Hanna Fridén.

Ändå är den övergripande känslan, bortsett från Elins förträffliga nominering, lite, tja, tristess. Finns det inte fler roliga bloggar än så här? Finns det inga nya som spöar alla äldre? Varför finns ingen matbloggkategori (något jag ondgjorde mig över när nomineringen pågick också)? Var är de roliga, intellektuella mode- och sminkbloggarna t ex? (Var är Anna Hellstens parfymblogg i synnerhet?) Det är ju inte bloggprisets fel, direkt, kanske finns det faktiskt inte mer än såhär (Anna har ju t ex tragiskt nog ingen parfymblogg än) men lite bättre än såhär upplever jag ändå min bloggläsande vardag.

12 kommentarer:

Patrik sa...

Grattis till nomineringen. Nu har jag redan röstat på dig, men jag håller med dig. Det vore roligare med ELin på sätt och vis.

Du glömde väl bara att lista Bara ben?

Anonym sa...

Grattis, jag ska rösta på dig!
/my

Caroline sa...

Från att inte läst en hel bok i mitt hela 22åriga liv, har jag läst din på 4 kvällar.

Nu hittade jag din blogg och drog en djup suck, jag behöver din blogg i bokform..

Ska försöka läsa igenom så mycket jag kan ändå. Det är med all säkerhet värt det..

Yossarian sa...

GRATTIS! En bra början på 2010, eller hur?

manen sa...

nämen, har ALLA unga arga män bytt kön under året?!?!!??!?!!?!?!?!?

:D

vettefan vilka jag ska nominera..

Elin sa...

Tack, men jag förstår inte. Varför vore det roligare med mig?

Anonym sa...

Att det sprids i åldrar och kön jämfört med ”tidigare” beror på att nu styr inte gammelmedia utvalet. Och det gäller inte bara bloggtyckande. Allt utbud har förändrats i ålder o kön. Mode, musik, film, politik, sport osvosv

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Elin, därför att du (och farmor Gun faktiskt) är de enda som inte känns som same old, same old. Det, och att jag ju mest i allmänhet tycker att du har en av Sveriges bästa bloggar.

Andreas sa...

Gala, ja... Blogg-Sveriges alldeles egen firmafest, typ.

Galan var väl värd ett besök förra året, så visst känns det lockande att vara på plats igen. Alla bloggrelaterade evenemang jag har varit på i Stockholm har varit fantastiska upplevelser. Tjuvlyssnatbokens releasefest där du talade var för övrigt min första AFK-upplevelse i bloggvärlden. Men det skulle ha varit roligare om det hade varit fler nya namn bland de nominerade.

110 mils resa, enkel väg, kräver lite motivation, så... Jag inväntar info om vilka som dyker upp i år. Om jag inte får skåla med Farmor Gun, så kan jag lika väl vara hemma. :)

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Caroline, jag blir så glad över det du säger att jag knappt kan beskriva det.

Carl sa...

Snubblade häromdagen över Black and Beyond. Kan nog vara värd en titt om om du söker en blog med både intellekt och mode.

rebella sa...

Du är välkommen till min parfymblogg i väntan på Annas parfymblogg. Tror nog jag har lite smått och gott att bjuda på.