lördag, juni 27, 2009

dagens text: äntligen är politik på riktigt

jag har sjukt bråttom, ska snart åka i en liten båt för första gången på 15 år, men här är dagens krönika i alla fall.

5 kommentarer:

pelle sa...

Jag tror att din analys är fel. Fördelningspolitik kommer aldrig bli omodernt, även om media tycker det är sexigare att skriva om invandring, feminism och pirater. Feminism och invandringsfrågor är ju till stor del vänster-högerfrågor i meningen att det handlar om snedfördelade resurser, lokalt och globalt. Självfallet finns det många feminister på högerkanten och invandringsfientliga på vänsterkanten, det är ingen knivskarp linje här. Det förvånar mig för övrigt att inte "högerfeminister" vill se och uppröras av andra snedfördelningar och maktstrukturer än man/kvinna.


Som PS. måste jag fråga om ni spekulerat i varför Expressens kommentatorer till så mycket högre grad än på andra ställen på nätet är rasister/högerextrema/ kvinnohatare/etc? Det förtjänar ni ju verkligen inte.

Magnus sa...

Kan *detta* kallas annat än en massiv sell-out? Vi får väl låta dem hålla presskonferensen först, men med en "vanlig" kommerseill huvudman som vill driva sajten på lagligt sätt är det i alla fall svårt att se att The Pirate Bay skulle kunna fortsätta med den offensivt kaxiga fuck-you-Sony-stilen:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5449732.ab

Slutet på alliansen mellan TPB och Piratbyrån ser det i alla fall ut som. Och en minst sagt ovälkommen nyhet för Piratpartiet.

Grovt Initiativ sa...

Det var en väldigt bra krönika. Tycker jag såklart bara för att jag redan tyckte likadant..

Men pelle har i alla fall fel av det mer konkreta skälet att det inte har med saken att göra huruvida fördelningspolitik är omodernt eller inte. Man kan diskutera även den saken på ett fräschare sätt.

Magnus sa...

Pelle: att högerliberala feminister inte vill ta i andra motsättningar än dem som kan återföras på en stroppig manlig chef vs unga tjejer eller 'antiblondin-rasism' (Karolina Lassbo) beror nog främst på att det där med strukturer, ociala och mentala, tar emot. Börjar man diskutera strukturellt förtryck tvingas man kliva ut ur rollen som ung, preppy och egenmäktigt self-made tjej, och det vill de inte (visst, jag generalisrar en aning men det är ju nästan bara *unga* debattörer som kallar sig borgerliga feminister, över 35 finns typ bara Susanna Popova).

GI: vad är fräschast, att säga "fördelningspolitik blir inte omodernt" och ta sig an frågorna, eller att säga "det kvittar huruvida det kan bli omodernt" och sedan bara luta sig tillbaka?

pelle sa...

Grovt Initiativ - Jag förstår inte alls ditt "konkreta skäl"? Vad är konkret i att tycka att en fråga ska diskuteras "på ett fräschare sätt"? Vad är det för fräscha sätt du tänker på?