onsdag, juli 30, 2008

De välinformerade och rättstavande och ihopskrivande journalisterna

Jag noterar förresten att Lisa Bjurwald försöker backa från sin släng om bloggarna och FRA-debatten. Den där om att vi knappt kunde stava till underrättelsebehov, alltså. När hon nu vill förtydliga sig handlar det visst uteslutande om Blondinbella och de underliga påhoppen på henne efter Italien-resan och övergreppen. När hon svarar på frågor vill hon dock inte peka ut några specifika bloggar utan fortsätter att tala om "den mindre trevliga och välartikulerade delen av bloggosfären" som alltså på ett entydigt sätt skulle ha gått i drev mot Blondinbella. Eftersom hon uttalade sig om bloggsörjan i allmänhet misstänker man dock att hon helt missat alla de bloggare som Anna Svensson, Tanja Suhinina, Herr Klokbok, Hemliga morsan och andra som alls inte gått i Blogges eller Jinges onekligen obehagliga drev-spår utan tvärtom argumenterat mot dem och allmänt i frågan på ett långt mycket mer välartikulerat och initierat sätt än exempelvis DN:s ledarsida. Eftersom dessa inlägg var ytterligt länkade på knuff känns det lite som, tja, tjänstefel för en ledarskribent. Det är ju bra att ha koll på det man skriver innan man skriver om det. Kan man tycka.

Sedan återkommer jag gärna till den där FRA-slängen. För bloggsörjan handlade ju uttalat i Bjurwalds ledartext också om FRA-debatten. Att vi som skrivit på bloggar i FRA-frågan inte förstått något om den (och sär skriver och felstavar, dårå). Det gör ju hennes försvar nu rätt löjligt, eftersom det i rätt liten utsträckning handlar om samma bloggar som drivit FRA-frågan och Blondinbella-drevet. Om Lisa Bjurwald har en beef med Blogge, vilket jag kan begripa ur ett antal aspekter, kunde hon väl skriva det i stället.

4 kommentarer:

red sa...

Akta dig! Skriver du inte i Expressen?

Emma sa...

Men får du inte lite FRA-tunnelseende nu..? Jag uppfattade det som att Bjurwalds Blondinbella-ledare faktiskt handlade om just Blondinbella och att det om FRA var ett litet hugg i förbifarten. Det är väl bara att läsa alla de kommentarer Blondinbella har fått på sin blogg för att inse att det visst finns en "mindre trevlig och välartikulerad del av bloggosfären".

Isobel sa...

Det är väl klart att det gör, även om jag personligen främst tycker illa om anonyma kommentatorer. Folk som står för sina bloggar offentligt gör övertramp och tycker knäppa saker, men de flesta som jag läser är långt ifrån någon sörja. Bjurwald inledde dessutom själv sin text med att anledningen till att hon inte begav sig ner i bloggsörjan så ofta bl a var att bloggarna var FRA-idioter. Och att bloggarna i allmänhet var just bloggsörja. Då får vi väl gissa att hon tycker så.

Jag tycker att både Blogge och Jinge skrev förfärliga saker om Blondinbella, men massor av andra bloggare skrev ju kloka saker, så att hävda att bloggvärlden p g a denna diskussion skulle vara särskilt sörjig fattar jag inte.

Patrik sa...

Det finns många märkligheter i Bjurwalds text. Å ena sidan avfärdar hon i stort sett hela bloggosfären, å andra sidan tycker hon att det är starkt och viktigt att Blondinbella berättat om sexövergreppet. Vilket hon gjort i just bloggosfären. Ridå.