fredag, september 17, 2010

Ögonblick i riksdagen - låt mig då ta några exempelDet här kan ha varit det roligaste som någonsin skett i Sveriges riksdag:

"Är det, och ska det vara, lagligt, att, på ett kön, stryka på något som för exempelvis en hund, smakar, eller luktar, gott?"

Pauserna, fraseringen, helheten är makalös. Och det blir bara ännu roligare av att Eskil Erlandsson såklart har rätt i sitt uttalande - det är komplicerat att utreda vad som är sexuella övergrepp på djur - och ändå framstår han som hopplöst pervers.

5 kommentarer:

Helena/LipGloss Bitch sa...

Har du sett varianten där man har lagt på "stämningsfull" musik? Tror det är nåt med Celine Dion :)

Stardust sa...

Formidabel. Han ångrade exemplen i samma sekund han började. Det är lysande komik. Jag visar den alltid för mina kriminologistudenter när vi talar om kriminalisering/avkriminalisering. De skrattar så de kan dö och frågar: Är det på skämt? Är han verkligen minister?

Dr No sa...

Jag har glmöt den exakta ordalydelsen, men tror det var Tuve Skånberg (kd) som sade ungefär_ "Jag tycker mycket om att vara omgiven av flera damer vid ridning. De tillför både kunskaper och nöje till denna ädla sport." :D

Anonym sa...

Hej,
Alltså vad jag hoppade till när "sociala medier experten" på svt citerade din tweet! Har sett honom "kommentera vad som är hett i sociala medier" innan och han har ju verkligen noll-koll.
Nivån de lägger sig på är befängd! Han "rapporterar" som om de gällde yttre rymden, något exotiskt som vi ska försöka "förstå".

Att han på detta sätt refererar till vad en privatperson (även om du är journalist och författare) skriver i affekt, utan att fråga och som "dramaturgisk effekt" visar ju bara hur lite han fattar av sociala medier!

Pucko! Fortsätt vara dig själv, censurera inte. Som sagt va hur var de, fick vi vara lite olika? Fick va ha lite känslor, vara motvals, bli arga förbannade; mänskliga? Eller skulle vi stöpa alla i sammma form?

Du e förebild!
/Tyra

fritidskläder sa...

både beter sig, låter som och han har erfarenhet. kanske är dags att göra en efterforskning