onsdag, september 08, 2010

Ögonblick i riksdagen - "han lägger tungan på underläppen"

Tyvärr finns inte bilder från när Göran Hägglund eventuellt räcker ut tungan åt Monica Green, men den här återberättade versionen förtjänar ändå sannerligen en plats i listan på "Bäst i riksdagen"

5 kommentarer:

Erik Jennische sa...

Underbart, det låter onekligen som att hon drömmer, hoppas, längtar.

Christer H sa...

Nu vill inte jag vara en party-pooper, men det låter rätt mycket som en manöver jag som deltidssångare gör ibland. Sätter tungspetsen mot underkäkens framtänder, gapar stort, och trycker tungan framåt-utåt. Stretchar mjuka gommen, hjälper att lösa spänningar. Bara en tanke.
Hälsningar
Christer

Anonym sa...

Hägglund är man och har makt. Alltså räckte han ut tungan. End of discussion.

Unknown sa...

Onekligen synd på spänningen att det är så givet vad som är ettan. Denna mandatperiod bjöd ju på ett anförande som kan vara det bästa ögonblicket sedan riksdagen först samlades.

Låt mig bjuda på ett ögonblick för finsmakare från förra mandatperioden. Carl B Hamilton försöker vuxenmobba Göran Persson, men får svar på tal:

Anf. 4 CARL B HAMILTON (fp):
Herr talman! Finns det ett svar på frågan om Sveriges alliansfrihet utvecklats i en mer solidarisk inriktning på EU-länderna?
Om vi ska diskutera utrikes- och säkerhetspolitik håller jag helt och hållet med om att det bör ske i denna kammare och i utskotten i riksdagen snarare än i internationella förhandlingar. En nästan automatisk följdfråga blir då om regeringen till exempel tänker komma till riksdagen med en skrivelse så att vi kan diskutera den samling nya åtaganden som jag tidigare nämnde. Folkpartiet tycker att det vore bra om vi gjorde det.

Sedan sade statsministern att han är en fast och tung anhängare av mellanstatligheten. Ja, åtminstone det sista är alldeles uppenbart. Frågan är om inte verkligheten förändrats i Europa – med sönderfall av stabilitetspakten och hot om två hastigheter – så att det nu är dags för regeringen att växla tyngdpunkt och faktiskt understryka värdet av samarbete och också växla över till europeiska beslut i större utsträckning. Verkligheten är ju inte konstant, herr statsminister!

Anf. 5 Statsminister GÖRAN PERSSON (s):
Herr talman! Hela personen Carl B Hamilton utstrålar allt annat än fasthet. Tyngd? Icke. Icke heller fasthet. När det gäller sådana grundläggande principer som varifrån man utgår när det handlar om internationellt samarbete måste man vara fast.

Vår uppfattning är att detta samarbete under överskådlig tid handlar om mellanstatlighet, och för det finns ett starkt folkligt stöd. Sedan kan det av och till under en sådan process komma motgångar, bakslag, men då står man fast vid principen, driver principerna. Man är fast. Och är man tillräckligt fast, herr Hamilton, blir man så småningom också tung.

Hasse B sa...

Andreas: är det F-Feds "Cry me a River for FRA" som kan väntas toppa listan? ;)