tisdag, september 14, 2010

Ögonblick i riksdagen - Cry me a riverOkej, det är en elak rubrik, jag medger det. För jag tror ju faktiskt att Federley grät på riktigt den där gången, jag tror att han verkligen var så ledsen över att det uppenbarligen inte går i svensk riksdag att stå upp mot partiet i ett hårt läge, att just han i alla fall inte hade det i sig, att han inte orkade. (det var när han senare försökte spinna alltihop till en seger som jag började förakta honom, men det har också gått över i en slags allmäncynisk insikt om sakernas tillstånd). Men detta klipp personifierar också mitt stora minne över den gångna mandatperioden. Såhär viktigt var det med frihet för den här regeringen.

10 kommentarer:

David S F sa...

"Sic semper tyrannis!" kommer jag att utropa på söndag. "Åt tyranner alltid detta". Det vill säga att jag inte röstar på dem. Så militant är jag...

Louise sa...

Må centern åka ut ur riksdagen på söndag. Inte bara Federley utan även Mauds tanketomt cyniska bäverretorik och billiga, hala sätt att svara på frågor är en förolämpning mot oss alla.

Micke sa...

Jag antar att vi får se en ny trevlig fyraårsperiod med Egghead och jag hoppas att att alla liberaler som enligt sitt facit vet att utdelande av skattemedel för att driva privata företag utgör det ekonomiska underlaget för fascism börjar säga detta högt och tydligt istället för att passivt stödja det så att nya alternativ kan skapas.

John sa...

Annars kan ni ju välja den andra sidan. Lars Ohly representerar ett parti som är känt för sin frihet i alla läger. Lite extra betoning på läger dock..

Micke sa...

Jag begär inte att man som nyliberal ska välja nån annan än Egghead eftersom ni i grunden. samma mål.
Det enda jag begär bara att ni ska använda ert facit konsekvent och kalla hans poltik fascistisk eftersom den är det enligt ert eget facit.

När det sen gäller läger så har den sida du representerar ett rätt bra historikst trackreckord med Hitlers förintelseläger så jag förstår inte varför du drar upp just läger som argument?

Anarkisti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
David S F sa...

Nu väller naturligtvis troll som en "Anarkisti" in på internet och tar det gyllene tillfället i akt att misstänkliggöra hela vänstern. Och tydligen muslimer också, om jag tolkar klyschan om att kasta skor rätt.

Kanske kommer en del också att kritisera Isobel för att ha mage att kritisera en politikers politik strax innan något otäckt händer honom. Oerhört dumt men tyvärr sannolikt.

Hoppas Federley mår ok trots allt.

Alexander sa...

David: Federley är ju ändå rökt för länge sen, det spelar just nu ingen taktisk roll vem som på senare tid höll på honom eller kritiserade honom.

Anonym sa...

Åh är det inte Micke, den kände antisemtiten på liberala bloggar, som syns här hos Isobel. Har han permis från det socialisitiska patientkollektivet?