måndag, november 16, 2009

Vad kan vi kortsiktigt göra för de ensamma flyktingbarnen?

"Jag har aldrig fått sådana Bollhusmötesvibbar av svensk flyktingdebatt. Det är hjärtskärande."

Det skriver Neos nya chefredaktör Paulina Neuding om debatten i Vellinge i veckan. Hon har också frågat Attendo Care vad man skulle kunna göra för att hjälpa flyktingbarnen. Här är svaret:

"Ungdomarna som är placerade av Malmö Stad i våra boende runt om i Skåne skulle glädjas av utrustning till gruppaktiviteter, tex träningskläder, fotbollsskor, fotbollar, basketbollar, schackspel, backgammon, kortlekar mm. Ungdomarna som kommer till oss är i regel väldigt dåligt rustade för vintern, så vi tar också tacksamt emot vinterkläder, skor och andra kläder som passar ungdomar mellan 14-18.

Det bästa är om saker skickas till Attendo Care, Kattsundsgatan 27, 211 26 MALMÖ. Tel 020- 44 55 60. Märk det gärna med ”Ensamkommande Barn”. Därifrån kan vi köra ut sakerna till våra ungdomar."

Sprid gärna detta vidare.

15 kommentarer:

Pelle sa...

Attendo Care hade ett resultat på +200 miljoner efter skatt 2007. Är det helt orimligt att tänka sig att de tar lite av den kosingen och köper vinterkläder för? Eller är det mot den heliga marknadsprincipen för ett företag att ta ansvar? Påminner en hel del om dagiset i Årsta som hade det så svårt ekonomiskt att föräldrarna uppmanades skänka leksaker medan ägaren glatt tog ut 4 mill i vinst.

Ella sa...

Det är väl knappast Attendo Cares ansvar att hålla barnen med kläder och leksaker, är det?

Eller är det mot den heliga strutsprincipen att kunna skilja på äpplen och päron?

Anonym sa...

Kommentarerna på magasinet neo är intressantare än artikeln. Som så ofta.

Pelle sa...

Varför är det inte det Ella? Förklara gärna också det där med äpplen och päron.

Thomas sa...

Från Attendo Cares hemsida under rubriken Vision och värderingar "Hjälpsamhet handlar för oss om att visa att vi verkligen bryr oss om våra brukare och vårt arbete." Man skulle kunna tro att det innebär att fixa fram en fotboll även om det minskar vinstmarginalen något .

Simon sa...

Attendo care, ja där har man ju dessvärre jobbat. Känner att jag med viss auktoritet kan avråda från att placera anhöriga på deras äldreboenden. Orkar inte ens tänka på dom gigantiska vinster som görs på bekostnad av sjuka människors livskalitet.

Johannes Nilsson sa...

"Seniorerna som är placerade av Malmö Stad i våra boende runt om i Skåne skulle glädjas av utrustning till gruppaktiviteter, tex munspel, tv-apparater, radioapparater, schackspel, kortlekar, löständer mm. Seniorerna som kommer till oss är i regel väldigt dåligt rustade för vintern, så vi tar också tacksamt emot varma filtar, rena lakan och andra sängkläder som passar seniorer mellan 74-110 år.

Det bästa är om saker skickas till Attendo Care, Kattsundsgatan 27, 211 26 MALMÖ. Tel 020- 44 55 60. Märk det gärna med ”Ensamkommande seniorer”. Därifrån kan vi köra ut sakerna till våra seniorer."

Anonym sa...

Det är till att ha fördomar, herr Nilsson. Men du kanske själv spelar munspel och sitter tandlös över ett parti scack?

Johannes Nilsson sa...

Jag är inte senior.
Men visst, du har nog rätt. När jag skrev min lilla parodi satt jag faktiskt länge och grubblade över vad de boende hade att leka med när jag senast arbetade inom äldreomsorgen, men allt jag kom på var en tv att somna till, och jag behövde en uppräkning.
För en närmre beskrivning av mina erfarenheter på områden, var god klicka på mitt namn.

Anonym sa...

Jag har klickat på ditt namn tidigare, herr Nilsson. Jag läser, tro mej. Dragspel - du borde ha ett dragspel. Och pengar för att kunna skriva på heltid. Ditt bett får du leva med.

Simon sa...

Så vart ska man skicka sina vinterkläder, seniorerna eller flyktingbarnen. Jag lutar åt seniorerna....nej förresten flyktingbarnen. Konsumentmakt, individen får välja själv.

Johannes Nilsson sa...

Du ska inte skicka ett skit förrns du tagit reda på vad Attendo Care har fått betalt för att tillhandahålla.

Anonym sa...

Jag skickade precis iväg ett munspel till herr Nilsson. Hoppas han kan använda det trots att det fattas tänder. Kanske Simon vill skänka ett par löständer?

Anonym sa...

Alla ensamkommande flyktingbarn får ju en "god man" och ett juridist ombud. "God man" har medel som ska gå just till vad barnen behöver. Ex vinterkläder, skor, saker de behöver i skolan, typ idrottskläder, badkläder, skolväska etc. Telefonkort så de kan ringa hem, busskort etc etc. Så oavsett om Attendo Care står för boendet och får betalt för det så finns det andra medel att tillgodose barnens behov.dersed

Anonym sa...

Attendo Care är ett Danderydbaserat kommersiellt företag som tar vinsten till skatteparadiset Jerzey. De får 60 000 i månaden per påstått "barn". dvs 1,8 miljoner i månaden för 30 st. Utgifterna är sannolikt ca en tredjedel.

Nisse