lördag, november 07, 2009

Orsaker till vrede

1) ACTA

2) Den totala oförståelsen för att även kulturarbetare måste betala hyran

3) Att Sveriges Kulturråd anser att Marquis de Sades Juliette är "dålig". (jag har tyvärr ingen uppfattning om vilka böcker som historiskt fått stöd och kan därför inte bedöma själva beslutet att inte ge pengar, däremot får motiveringen mig att gråta, vilket alltså för ögonblicket är min reaktion på nästan allting jag tycker illa om)

6 kommentarer:

Den tjocke konsulten sa...

Förat intern-jante är så otroligt stark författare emellan?

Adrienne sa...

Någon - här i landet då - borde skriva en bok med titeln "Försvar för markis de Sade". Vem vågar? Markisen själv är ju död sedan tvåhundra år och kan inte försvara sig.

Rasmus sa...

Det vore ganska fåraktigt att försvara de Sade. Han passar nog inte särskilt bra i försvarsposition och klarar sig alldeles utmärkt utan vapendragare. Däremot vore det intressant att få veta varför Carl Rudbeck är så oerhört rädd för markisen.

Peter sa...

Boktitlar vi vill se: "Sade och furir Loyola"

Anonym sa...

Hej angående ACTA och riksdagen...

Enligt justitiedepartementet kommer ACTA att underställas riksdagen för beslut.


Fast avtalet beräknas ju ligga klart tidigast under 2010 och Lissabonfördraget gör att handelsavtal som EU väl godkänt blir bindande för medlemsstaterna.

Mvh
My
Det är ju EU-kommissionen som förhandlar ACTA och transparens kring avtalstexten är verkligen under all kritik!

Robin sa...

Apropå ditt intresse för Vellinge: jo, det finns ett litet speciellt klimat där. En lokaltidning för näset skulle kunnat vara fascinerande.

Den här bloggen ger en tokigt säker satirisk bild av den särskilda vellingeandan: http://kurranz.blogg.se. När jag uypptäckte den för ett par år swedan trodde jag först att den var "på riktigt" men det visar ju bara hur bullseye den är. Ta en titt på inläggen om Doris Lessings nobelpris: http://tinyurl.com/ydnvksx och om hur vi ska förbättra vården: http://tinyurl.com/ye4947d - exakt tonträff, vartenda ord kunde hämtats från ett inlägg på den lokala FMS-klubben.