tisdag, november 17, 2009

It's not me, it's you

Läser slutligen igenom nollnolltalets lista so far och inser till min bestörtning att We belong together ligger på plats 68! Det är en sämre placering än minst två låtar med Håkan Hellström. Jag säger fan upp bekantskapen med samtiden.

9 kommentarer:

Patrik sa...

blev inte du tillfårgad? skandal!

Anna Anka sa...

Ett renlärigt house- och r'n'b-fan förklarade för mig häromåret, med näsan högt mot taket, att Anders F Rönnbloms "Det är inte snön som faller" var "för tungfotad och proggig, en popvänstrig nostalgipryl". Wtf?? Låten är genial, unstoppable och den bästa jullåten i svensk rockhistoria.

Simon F. sa...

Jag har, trots att jag ännu inte är 30 år fyllda, sedan länge sagt upp bekantskapen med samtiden. Inte en enda hårdrockslåt på listan. Vafan! Går inte dagens ungdom igång på tunga gitarriff? Ur led är tiden.

Anonym sa...

Läste vad din nya bok ska handla om. Kvinna - ställ dig upp. Sjunk inte in i träsket. Det träsk som slukar de flesta tänkande och engagerade männsikor. Gå, kvinna, gå.

/Groucha Marx

Anonym sa...

Uppdatering. Sanningen om psykvården. Detta MÅSTE komma fram och slå igenom. På den här punkten ger jag mig ALDRIG!!!

- Peter Ingestad, Solna

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Groucha, hur i all världen kan du veta vad min nya bok ska handla om när jag knappt vet det själv? Och vad ska jag resa mig och gå från?

Anonym sa...

Men vilka har röstat fram den listan? Var är de man bryr sig om? Var är Lokko t ex? En vanlig typisk svensk Bjurman/Benno/Nöjesguiden-lista från förr blev det i stället. Fräscht. Verkligen.
MVH
Lina

Anonym sa...

Aha, nu förstår jag varför så många pop-journalister (t ex ovan nämnde Lokko) envisas med att tro att det heter "autencitet". Det är en subtil protest mot autenticitetskulten. Å andra sidan finns det väl knappast något som är mer genuint än felstavningar ... svårt det där.

/har inte twitter, tänker inte skaffa

Leo sa...

Jag håller med dig helt om We Belong Together. En av mina favoritlåtar någonsin.

När jag våren 2008 listade (http://iamable.musicblogg.se/9615/Musikblogg-dag-7-Topp-100/) 2000-talets dittills bästa låtar hamnade den på första plats.