lördag, oktober 31, 2009

Gulla med fienden

I dag skriver jag om det konstiga och oroande när liberaler myser med ett parti som är så grundläggande illiberalt som Fremskrittspartiet. Det finns en länklista till andra som skrivit om saken direkt vid artikeln.

9 kommentarer:

Anonym sa...

WCT? Den officiella versionen är den sanna, vilket har belagts i diskussion på Newsmill. Konspirationsteorin avfärdad, case closed.
.
Sanningen om organskandalen!

- Peter Ingestad, Solna

Den tjocke konsulten sa...

Lika konstigt och oroande som "liberaler" som gullar med vänsterpartister?

freud sa...

Men det är politiskt o lesbiskt korrekt fattar du väl... "tycker inte du det?"

Isobel Hadley-Kamptz sa...

vad är det som är "lesbiskt korrekt"? otroligt roligt begrepp dock.

Stefan sa...

Ska man tolka dig som att du anser att svenska vänsterpartiet t ex är ett mer acceptabelt parti för en liberal än norska Frp därför att man är på ja-sidan i frågor som t ex homo-äktenskap, och aldrig problematiserar frågor kring integration och invandring?

David Bergkvist sa...

Stefan: varför måsta man jämföra godtyckliga partier (som t ex svenska vänsterpartiet och norska framskrittspartiet)? Varför kan man inte bara ta avstånd från båda?

Stefan sa...

David. Visst kan man det. Min poäng är väl snarare att många som kallar sig "socialliberaler" verkar ha uppenbara problem med att ta avstånd från just vänsterpartiet. Här länkas det t ex friskt till Ali Esbati och i gårdagens Expressenblogg kokade Forsberg av ilska över att några på facebook hade mage att jämställa v och sd. Jag är lite förvånad över det här gullandet med gamla kommunister faktiskt. Så min fråga till Isobel kvarstår. Om, och i så fall varför, folk som Esbati och Lars Ohly borde vara mer acceptabla ur "liberal" synpunkt än t ex Siv Jensen.

Thomas sa...

Om man anser att det är en viktig liberal princip att medborgare som inte är misstänkta för allvarliga brott har rätt till ett privatliv så är V det mest liberala riksdagspartiet.

Om man anser att det är en viktig liberal princip att den högsta marginalskattesatsen ska vara på eller under 50% så är V det minst liberala partiet.

Beroende på vilken sorts liberal man är så kan man alltså gulla med antingen Siv eller Lasse.

Stefan sa...

Thomas. Så om Jimmie Åkesson positionerade sig som stenhård motståndare till FRA så vore han helt plötsligt Sveriges mest liberala politiker?