måndag, oktober 05, 2009

Detta är inte ett äskande

Efter att obegripligt snälla människor i bloggkommentarerna nedan efterfrågat det har jag nu skaffat en knapp längst ner i högerkolumnen där man kan gå in om man vill donera pengar till mitt arbete. Jag vill understryka att det på intet sätt är något jag förväntar mig, jag hade faktiskt uppriktigt aldrig ens tänkt på att någon skulle kunna vilja det, men om någon på detta sätt faktiskt skulle vilja bidra i det politiska arbete jag utför, för internet eller för frihetlighet eller för något annat jag driver, är jag såklart otroligt tacksam. Överlägset mest tacksam är jag dock för att ni läser och bryr er.

10 kommentarer:

Gunilla sa...

Nej nej nej..! Längst ner i högerkolumenen ska den inte ligga! Donatorerna ska inte behöva skrålla en millimeter! Upp med den till vänstermarginalen -- högst upp.

jenku sa...

Medhåll. Högre upp. Direkt under twittrandet åtminstone.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Men jag VILL inte att det ska vara för uppenbart.... Då känns det som att jag tigger.

Anonym sa...

vill gärna bidra, men skulle helst göra det anonymt!

Jakob sa...

Kommer att bidra, stor fan och blev väldigt rörd av ditt inlägg om att inte ha råd att vara sjuk!

stefan hallgren sa...

Du kan väl se det som en trotsig gest av protest mot att drivas in i "working poor"-fällan?

PerS sa...

Varfor inte ett enkelt kontonummer? Har trixat med mitt gamla paypalkonto i 30 min nu, Kafka kunde inte designat en battre service sjalv: "help not availible in Engligh"???. Och far du inte betala avgifter for det har pa nagot satt, VISA brukar inte jobba gratis. Mikrobetalningar ar sakert bra nar man ska spåra betalningar till speciella produkter men har handlar det ju bara om att pengarna ska komma in pa ditt konto, skit samma fran vem.

Men det kanske ar osakert att lamna ut sitt kontonummer? En snabb googling sager att manga oppnar ett konto som de bara anvander till sant har (oftare Blocketbetalningar)och ser till att tomma regelbundet.

Betraffande tacksamhet: Det ar jag som ar tacksam for arbetet du lagger ner medan jag roar mig.

David Bergkvist sa...

VISA är bara inblandade om man gör en VISA-transaktion för att föra över pengar till mottagarens PayPal-konto, och det måste man inte -- det går att göra en banktransaktion till sitt PayPal-konto, och därifrån föra över dem till mottagarens PayPal-konto. Båda dessa led är gratis.

Däremot måste mottagaren, om jag fattat det rätt, betala en avgift i storleksordningen 2% till PayPal, när denne vill ta ut sina pengar från sitt PayPal-konto. Så jag håller med om att ett bankkontonummer är att föredra.

En annan fördel med ett publikt bankkontonummer är att det flesta banker låter en sätta upp så att en viss summa pengar överförs varje månad -- det går mig veterligen inte att göra om man använder PayPal som mellansteg.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Så jag borde ha ett kontonummer i stället? Jag får betala 3 procent i avgift på alla paypal-pengar, ja, men jag tänkte att det ändå var enklast. Jag har aldrig hållit på med sånt här förut...

David Bergkvist sa...

Du kan ju ha både och -- vissa kanske blir mer villiga att donera om de kan göra detta via PayPal, medan andra (jag och PerS, t ex) blir mer villiga att donera om de kan göra detta genom att göra en banktransaktion.

(Och ja, du har gjort dig förtjänt av att få pengar av båda grupperna).