måndag, juli 06, 2009

lite sommarläsning

Jag kan inte komma i från mina aversioner mot opinionsbildande medier som inte lägger ut allt material på nätet (eller för all del min förvirring inför de medieföretag som, likt Stampen-koncernen, uppenbarligen inte vill ha några läsare), men senaste numret av Neo har ändå flera små läsfester. Briljant ledare om upphovsrätten ur ett proceduriellt perspektiv - det är lättare att införa dödsstraff än korta skyddstiderna för poplåtar, gräv kring idrottsrörelsen och en krönika om hur Rick Falkvinge kör The Game på svensk politik.

För den som ännu inte läst den vill jag också rekommendera Lena Anderssons pricksäkra text i senaste Axess om hur klassgränserna sitter i själen, liksom finaste Chris Kullenbergs manetiska manifest.

2 kommentarer:

Inez sa...

Tack för tipset angående lite sommarläsning. Artikeln om "Klass sitter i själen" av Lena Andersson uppskattades. Jag behöver fundera vidare över klassidentitet och klassposition utifrån ett sammhällsperpektiv. Vilket jag saknade i hennes resonemang.

En vanlig $vensson sa...

Synpunkten mottagen. Kan meddela att en av sommarens åtgärder är att göra hela Neoarkivet tillgängligt på webben, där man kommer att kunna läsa artiklarna med som mest sex månaders fördröjning.
Och Anders Rönmarks eminenta artikel om idrottsrörelsen finns redan nu som pdf här:
http://www.magasinetneo.se/aktuellt-nummer/neo-nr-4-2009-ute-nu/Anders%20Roenmark%20Idrottsroerelsen%20kraever%20miljarder%20och%20kvaever%20kritik.pdf
Men köp gärna den vackra papperstidningen så blir jag glad.

Mattias Svensson,
redaktör Neo