måndag, juli 27, 2009

Din kudde är min

I går sade jag till finaste Aaron att rekryteringen av Gustav Almestad var något av det bästa de gjort. Som världen har längtat efter sexradikal*, ärlig och witty sexualrådgivning! Pillow talk har också redan blivit ett måste, hur kan det bli annat, med tips om indie-porr och svar på viktiga frågor om det är okej att torka av någons mage med en strumpa.

Jag sade förresten också åt Aa att han borde köpa fantastiska lokaltidningsbesvikelse. Vi får väl se om det blir verklighet.

*det är svårt med etiketteringar och Gustav kanske hatar det här begreppet ännu mer än "sexpositiv", men jag kommer för ögonblicket inte på något bättre begrepp för den som omfamnar även sexuella uttryck utanför gängse normer och som samtidigt har ett politiskt perspektiv som inte blundar för strukturer.

11 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

Nämen gu vad fint. Nu får jag prestationsångest och måste hetsblogga i veckan.

Vad gäller sexpositivt/radikal är det egentligen inte orden i sig som är störiga, det är ju nödvändigheten att positionera sig så som är dum. Ja plus att det blir lite obekväm crowd att sättas ihop med som användare av termen sexpositiv.

Anonym sa...

Isobel, har du varit med radion igen? Vilkt program, då vill jag lyssna!

Erik Josefsson sa...

Jag lyckas sällan med memplantering, men skam den som ger sig: "Atomsex? Ja tack!".

Så, nu kommer jag att känna mig både fånig och smart i minst en halvtimma :-)

För övrigt tycks Barroso fipplat under täcket med avtalet om skicka data till USA, stick i stäv med EPs linje. Gäller att passa på innan 1) Lissabon, 2) han inte blir omvald.


Kram.

//Erik

Julia sa...

Någon borde köpa mig också. DYRT.

Anonym sa...

Lokaltidningsbesvikelse lockar till skratt, men det fastnar i halsen. Hur kul är det egentligen med en sajt vars huvudsyfte är att göra sig rolig på enkla människors bekostnad?
Dessutom är det en tidsfråga innan någon fotograf eller tidning reagerar på bildstölderna och sätter stopp för det hela. Dåligt köp m a o.

David Munck sa...

Kopplingen mellan detta och Aftonbladets reportage om porr-gården som Isobel twittrar om är kanske långsökt, men det är intressant att Internet kan gynna "sexpositiva" [oskönt begrepp, låter som "hiv-positiva"] och sexradikala ståndpunkter [oj, ny inbjudan till ordlek]. Om dom på den där herrgården gör det som Aftonbladet påstår så är det förståeligt att grannarna reagerar, tycker jag. Det är också förståeligt att kvinnor inte vill ha bordeller i sina hus och att föräldrar inte vill att deras tonårsdöttrar ska exponeras för sexindustrins rekryterare eller kunder. Jag tycker också man bör ha förståelse för min viktigaste kritik mot sexradikalernas kampanj för prostitution som yrke: det kan öka nyrekryteringen av torskar om unga oerfarna män ges bilden att det i de hippas ögon är ok, eller t.o.m. lite queert/rebelliskt, att köpa sex.

Men porr är faktiskt en företeelse som vinner på att bli mer virtuell och mindre IRL. Det skulle nästan gå att tillfredsställa [oj, katakres] absolutisternas önskan om ett porrfritt samhälle samtidigt som porr finns på Internet vilket ingen kan stoppa[men man kan sätta in filter i underårigas datorer]. Detta kan jag skriva just eftersom jag menar att cyberrymden inte ÄR verkligheten och att just därför mer saker ska tolereras där än på gatorna. Cybersex är faktiskt mindre skadligt än det kroppsliga och själsliga slitage som drabbar prostituerade av kött och blod.

David Munck sa...

Tillägg: problemet med grooming, dvs att pedofiler med hjälp av Internet lättare kan få kontakt med barn och tonåringar av kött och blod, kvarstår givetvis. Jag har ingen lösning men Isobel har skrivit bra om det förut och jag nämnde den artikeln i min recension av boken Alexandramannen i tidningen iusbäraren.

Men visst vore det häftigt om Internet lyckades med vad porrmotståndarna aldrig lyckats med: att sänka hela porrindustrin (genom att hela smörgåsbordet av finns tillgängligt på nätet gratis).

Anonym sa...

Hej Isobel,
Jag är ju ingen twitrare (fattar knappt hur de funkar). Skriver här kanske du läser. Jag försöker lyssna på P3Kultur och de funkar sådär för klippet hackar o laddar om. MEN jag tycker du e grym!
:)

Pundaren sa...

Att glida in och ta över hela sexualrådgivningensbranschen kan vara västvärldens öppnaste mål. Det går liksom inte att förlora när man slår ett getöga på redan befintliga spelare på plan.

Anonym sa...

Isobel,
Nu har jag hört dig i onsdagens P3 Kultur.

Mycket bra, även om det tyvärr slutade när de började bli som mest intressant.

Det där är något jag funderat på, de otroliga fördömmandet av otrohet som hetsar vaje förhållande att per definition uphöra. Annar har man ingen självrespekt osv.

Alla de där sakerna som dogmatiskt dömmer ut människor i "samhällets ögon". Skrämmer mig och tror jag ofta kan vara kontraproduktivt för individen.

/Tyra

Den tjocke konsulten sa...

Tyra det är väl inte konstigare än att inte blåljuga i vilken affärs- eller vänskapsrelation som helst?

Vill du träffa en kille jämna veckor och en annan udda och vara ihop med båda samtidigt så är det knappast någon som bryr sig bara alla inblandade är med på det.

Om du vill gifta dig och kommer överens med din make (ja eller fru då så jag inte får PK-maffian på mig) så är det också lugnt bara ni båda är med på det.

Vill du alltid i alla lägen ha en easy way out men är för feg för att stå för det så får du leva som singel, det är också ok.

Det är ohederligheten som döms ut, inte antalet partners eller hur du lever!