söndag, november 16, 2008

I gar skrev jag en stump om Ipred i Expressen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Rösta på Piratpartiet!

---

Se där, Sd och Kd jämnstarka enligt senaste välarbarometern. Det är trots allt en glädjande nyhet. En röst på Sd är inte bortkastad, inte för att Sd är kompetent, men här gäller att till varje pris slå en spricka i Maktens mur, och hur vi än vrider och vänder på saken ÄR nu en gång massinvandringen ett av våra största samhällsproblem alldeles oaktat hur vi vill lösa det, vilket äntligen måste ERKÄNNAS, varför Sd för mig framstår som andrahandsalternativet efter Piratpartiet. Hellre Sd än det förljugna Kd i riksdagen!

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/05/om-invandringspolitiken

---

Medan vi ändå har varann på tråden:

Så har vi här ett specialfall på den politiska urartningen i Sverige. Samma elände hela tiden. Samma fördomar, samma inkompetens, samma tugg och samma tomgång. Sådan är vår poltiskt-mediala överklass. Oduglig, bortskämd och totalt ointresserad av människornas verkliga problem.

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/14/darfor-ar-kvinnor-battre-utrikespolitiker#comment-5955
Å herregud vilket jävla trams. Det enda kvinnliga politiker bryr sig om är maktrhavarnas kön. Garanterat ingenting annat. De ältar och ältar och ältar. Samma jävla FLOSKLER om och om och om igen. På så sätt vill de främja sina egna karriärer. Varför kritiserar ingen detta skamlöst uppenbara missförhållande?

Den statsunderstödda knäppfeminismen är en samhällsfara.

Ludermässigt är bara förnamnet.

UT MED KVINNORNA UR POLITIKEN

Anonym sa...

Håller inte med kraxpelax om något annat, men Birgitta Ohlssons Newsmill-artikel är verkligen ett jämmmerligt floskelpaket, ett skrattexempel på urspårad identitetspolitisk svada. Hur kan man seriöst påstå att både Condi Rice, Anna Lindh och Madeleine Albright är förebilder och exempel på kvinnlig klokhet och tankeskärpa i utrikesmninistervärvet?? Eller glida förbi att Albright i hög grad var medansvarig för mat- och medicinblockaden mot Irak som krävde hundratusentals civila dödsoffer - för att sen försöka spela ut nån slags klyschig moderlighet eller kosmopolitanism? Men Birgitta O. analyserar inget utan kör glatt på och låter det hurtiga tonfallet göra jobbet. Usch!

Anonym sa...

"Därefter kommer de att skicka kravbrev på en fritt vald bötessumma till den personen, med hälsningen att om du inte betalar så ses vi i civilrätten.
I en sådan domstol har man sällan rätt till offentlig försvarare och om man förlorar får man betala motståndarnas rättegångskostnader på oftast flera miljoner."

Man kan i varje fall inte anklaga dig för att ha särskilt bra koll på juridik eller känsla för proportioner.......

-Det finns ingen domstol som heter Civilrätten. Det finns tingsrätter som behandlar både tvistemål och brottmål.

- I ett brottmål är rätten till offentlig försvarare densamma vid ett enskilt åtal som vid ett allmänt åtal.

- I ett tvistemål finns aldrig rätt till offentlig försvarare.

-Rättegångskostnader i tvistemål om fildelning av en låt blir aldrig mer än några enstaka tusenlappar.

Anonym sa...

Egon: tagga ner. Det finns ingen stadgad rättspraxis än i Sverige på hur man ska bedöma den här sortens "brott" av privatpersoner som laddat hemma - till skillnad från firmor som gör pirat-cd och dvd i fabriksskala, men de finns ju knappast här, mera i Hongkong.

Rättegångarna de senaste åren, t ex Hip Hip Hora-målet, har i hög grad varit en dragkamp om hur allvarligt brottet ska bedömas, vilka beviskrav man ställer och vilken straffskala som ska finnas. Än så länge har det bara dömts för mindre summor, men mediebolagens och IFPI:s avsikt är just att ändra på den saken, trycka upp straffskalan och ge bolagen själva ne mer aktiv sheriffroll; och IPRED är enligt många informerade iakttagare ett uttryck för att regeringen köper deras linje. I USA har det dömts för fantasibelopp i liknande mål, miljoner dollar, och om man skulle döma för typ 10.000 kronor per tillhandahållen låt via DC++ eller torrent så är det många som skulle kunna hotas med miljonböter, utmätning, konfiskerade datorer och antagligen förlorat jobb. Huruvida det vore ett rimligt straff är en helt annan sak än frågan om det är möjligt att få ett fällande utslag på brottet enligt nu giltig lagbok.