måndag, november 24, 2008

Det handlar inte om fildelning

En klok sammanfattning av ett av huvudproblemen med Ipred-lagen. Precis som jag försökte säga i förrförra veckan Expressenkrönika (och som tidningen själv också glädjande nog sedan kommit fram till) handlar den här frågan i mycket liten utsträckning om fildelning.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Just det. Ipred handlar främst om hur man skapar ett samhälle utan rättssäkerhet.
Debatten handlar om stöld.
Hur nu det kan ske i detta fall.

Pengar betalas in, drivs in. Vart tar de vägen?

Så för att pengarna inte kommer fram så ska upphovsrättsmaffian få polisiära befogenheter.

Märkligt.

Anonym sa...

Om politiken följer de djupare opinionsströmmarna i landet så borde vi snart se ett nytt ska vi säga ungliberalt parti - eftersom regeringn grovt spelat bort sin trovärdighet bland de yngre som fick in den i Rosenbad för två år sedan. FRA, IPRED, energipolitiken, kommunikationer, arbetsmarknad och integration - på alla de områdena har Reinfeldt kommit att framstå som en opportunistisk fixare.

Eftersom jag röstade blankt 2006 - upplevde alliansen som att rösta på "Stureplanspartiet" och (s) som four more years of corruption and incompetence - är jag inte så himla chockerad, men det är klart att man har skadat sitt gehör bland de väljare som kände att de var beredda till allt för den här regeringen, och det är rätt så märkligt. Nu finns det utan tvekan en jordmän för ett nytt ska vi säga frihetligt parti - därmed inte sagt att detta parti skulle vara säkert på att komma in i riksdagen 2010, men det skulle kunna hålla uppe en diskussion och vision som idag är politiskt hemlösa.