tisdag, november 04, 2008

Ett ovärdigt slut

Jag slökollar på CNN:s livesöndning från ett av McCains slutrallymöten i Grand Junction, Colorado, och något ledsammare har jag sällan sett. Han ser så gammal ut, så orkeslös, han vet att han kommer att förlora och han vet att han har förlorat en rejäl portion av sitt anseende på kuppen. Strax bakom scenen står gamle polaren Joe Liebermann, och ingen kan tvivla på det genuina i den värme de två äldre männen känner för varandra. McCain hade sannolikt förlorat också om han följt sin egen vilja och valt Liebermann till vice, också om han kampanjat som sig själv, det var, som de säger i den andra kampanjen, onekligen time for change. Men det hade varit en vackrare förlust, ett vackrare avslut på en fenomenal politisk karriär än detta.

5 kommentarer:

David sa...

Jag tror på och ser fram emot en finare avslutning än så, någon skrev en kommentar på Democracy In America-bloggen som jag tyckte kändes väldigt trolig:

Potato Todd III wrote:
I agree with OneAegis and GpJKoo. I think that McCain will give such a noble, heroic, and inspiring concession speech striving to unite the entire country behind Obama that, like Hillary Clinton's convention speech, even Obama supporters will have cause for pause and consideration that someone else might have been a great president too.
Half an hour later Sarah Palin will attempt to undo McCain's good work with asinine vitriol urging half the country to hate and fear our next president. No prediction on her success.
11/4/2008 2:14 AM GST

Anonym sa...

Att Sarah Palin kommer att skita i det blå skåpet går det tyvärr knappast att tveka om...

Anonym sa...

Helt OT men jag ser att din kompis Lisa på Taffel gjort en helomvändning och kommit ut som högfettförespråkare.
Bättre att vända i tid såattsäga än ett sorgligt slut..

Isobel Hadley-Kamptz sa...

David hade såklart rätt, det var ett fint concession-tal (och en del buanden från publiken).

Och till den siste anonyme så tror jag inte att lisa någonsin varit lågfett-förespråkare förutom när hon gick på dietist-skola och blev itutad det.

Anonym sa...

Käre anonym. Jag och Jens Linder skrev en gemensam hyllning till fettet i DN redan 2002. Och om du överhuvudtaget läst min blogg är fettsnålt inte ett särskilt målande epitet. Faktum är att fettet är det kitt som håller samman Taffel.se

För övrigt har jag nu läst delar av McCains tal och undrar hur han plötsligt har utvecklat en sån tillit för en man han tidigare liknat vid Britney Spears och Paris Hilton.