måndag, november 19, 2007

Plus ca* change

Nu smygstartar vi Taffel! Nyhetsbreven går ut varje vecka och nu startar Taffel-bloggarna. Lisa Förare Winbladh (som om någon av mina läsare inte är på förnamnsnivå med henne) flyttar hela matälskarbloggen till Taffel och Gitto (as in Margit Richert dårå) följer snart efter. Vi andra delar broderligt och systerligt på en gemensam blogg.

Nu har jag gjort mitt första inlägg! Tafflande är det roligaste som finns. Näst att äta, hångla, gulla med sin unge och dricka sprit då.

Det här betyder också att den här bloggen kommer tappa sin matprägel. Inga mer recept, ni recepthatare där ute. I stället blir det som vanligt politik, medier, litteratur, ungen och allt annat som jag tänker på. Spriten flyttar också till taffel. Så det så.

* Nej, jag vet inte hur man gör för att få specialtecken i blogger och saknar franskt tangentbord. Alas.

11 kommentarer:

Översättarhelena sa...

I Windows trycker du bara Alt+0231 = ç. I MacOS är det säkert krångligare.

Staffan B sa...

ÅÅÅÅH alla missförstod det där, det var inte riktat mot dig eller andra receptfolk. Det var en självironi i mening att jag kan ju omöjligen avgöra vad som är "viktigt", det är ingen objektiv åsikt. Recept är självklart lika viktigt/oviktigt som att skriva om film eller musik. En eh, smaksak.

Jag läser flera matbloggar och har också i forntiden jobbat med att layouta kokböcker, säkert hundra stycken minst. Jag har dessutom varit Veckans matnörd hos Lisa, vilket jag är mycket stolt över.

Gitto sa...

Ehum. Jag heter faktiskt Richert. :)

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Ojoj, sorry för felstavningen. Och Staffan, i såfall är du hemskt välkommen att följa med till Taffel! Liksom alla ni andra förstås.

Gitto sa...

isobel: Det är lugnt! Jag kan ärligt talat inte stava till ditt efternamn på rak arm. :)

Gustaf Erikson sa...

Enligt

http://www.w3schools.com/tags/ref_entities.asp

kan du använda

ç
för att få c med krok.

Anonym sa...

På en Mac trycker du bara alt + c = ç
Lycka till med taffeln!
/Louise

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Men vad i helvete. Är det så enkelt? Jag provar. ç. Ja. ççççççççç. Jag är en jubelidiot.

Anonym sa...

Jag brukar gå till lemonde.fr och leta, kopiera och klistra in. Det är inte en så vanlig bokstav som man tror, så det kan ta en stund...
/Linn

Anonym sa...

Linn, eller så kan man googla "francais" så får man upp en massa sidor med "français" i sökresultaten. Om man nu inte är så tuff som jag och har ett franskt tangentbord då.

Anonym sa...

Haha, du är ingen jubelidiot. Men att kombinera alt eller alt+shift med olika bokstäver brukar ge bra resultat om man letar efter ovanliga tecken. Då kan man få fram t ex Ω®é†µüıœπæøfiƒ∂ß. Und so weiter...
/Louise