"Den hårda kockens tid är här och det gäller att inte gå miste om något. Han måste ut nu, upp ur det svettiga köket där han som Bill Buford skriver stått och slitit livet ur sig för att laga rätter som han själv aldrig skulle ha råd att äta. Rock är för fjantar, kocken är den nya rocken. Självdestruktiv och stenhård. Det gäller att passa på medan någon fortfarande bryr sig."
-Karolina Ramqvist går igång på Bill Bufords nya bok i DN.
Jag är författare och frilansskribent och just nu kommunikationsansvarig på Digitaliseringskommissionen. Skriver en kolumn för Dalarnas Tidningar. Skriver ibland om mat på taffel.se. Min senaste bok, Frihet och fruktan - tankar om liberalism, kom ut hösten 2011.
7 kommentarer:
Tack, och så älskar jag ett fotbollslag med ICA på magen som spelar på Stadion nästa tosdag.
Tisdag, alltså!
...halvglass?
"Den hårda kockens tid är här och det gäller att inte gå miste om något. Han måste ut nu, upp ur det svettiga köket där han som Bill Buford skriver stått och slitit livet ur sig för att laga rätter som han själv aldrig skulle ha råd att äta. Rock är för fjantar, kocken är den nya rocken. Självdestruktiv och stenhård. Det gäller att passa på medan någon fortfarande bryr sig."
-Karolina Ramqvist går igång på Bill Bufords nya bok i DN.
Jag vet inte vem van Thomas riktar sig till, men mig känner han inte.
halvglass - demi glace.
Används i såser och sånt i klassisk fransk matlagning.
Tack Jessica. Så var då mina bristfälliga kunskaper inom matlagningskonst avslöjade...
Skicka en kommentar