tisdag, augusti 10, 2010

Hej Anton!

En dag som denna känner jag för att påminna om att vi vid en borgerlig valseger sannolikt ser Anton Abele i riksdagen. När jag har påstått detta tidigare har det avfärdats som illasinnat förtal (eller bara överdrivna ångestdrömmar), så jag tänkte bidra med en liten uträkning.

2006 fick Moderaterna i Stockholms kommun 35,07 procent av rösterna, vilket gav 11 mandat. I SCB:s partiundersökning från i maj (som allmänt ansågs missa uppgången i opinionen för alliansen under försommaren) har Moderaterna i Stockholms kommun 38,6 procent, vilket omräknat borde ge 12 mandat.

På valsedeln för Moderaterna i Stockholm står Anton Abele på plats nr 15. I förstone kan detta kanske få den oinsatte att sucka av lättnad, men då tänker man inte på ministerposterna. På samma valsedel finns minst tre, inte osannolikt fyra moderata ministrar (Fredrik Reinfeldt, Beatrice Ask, Lena Liljeroth-Adelsohn och Maria Abrahamsson). Säg hej till riksdagsman Abele.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Visst hade det varit otrevligt med Anton i riksdagen; men regeringsmedlemmar sitter i regel också i riksdagen så jag förstår inte varför det skulle påverka. Fast du vet kanske något som jag inte känner till?

Johan Ingerö sa...

Anonym,

Statsråd är tjänstlediga från riksdagen, och ersatta av nästa person på listan. Statsrådets riksdagsplats är inte tom medan statsrådet tjänstgör som statsråd, och statsråd utför inget riksdagsarbete, och äger inte heller rösträtt vid voteringarna. För övrigt är inte alla statsråd invalda i riksdagen. Anders Carlgren och Carl Bildt är två exempel i den nuvarande regeringen.

Hampus Eckerman sa...

Ja, men han vill ju ha förändring. Just det, du hörde rätt: Förändring. Är det så att du inte vill ha förändring? Att du ser något fel med det.

Vi andra vill ha förändring. Vi vill att Sverige ska gå in i... framtiden. Framtiden ska ske. Inte låta bli. Och så ska saker - förändras. Och då känner man plötsligt att Anton Abele är på rätt väg.

Vi ska ha förändring. Och också: Det är dumt med våld.

Anonym sa...

Så antingen Anton i Riksdagen eller Mona som statsminister? Fail-fail.

David sa...

Försöker du visa någon slags poäng genom att via endast vaghet och nedvärderande formuleringar diskreditera den här mannen som jag inte vet någonting om?

Anonym sa...

Även jag har nollkoll på denna unge man (utöver det som framkommer på wikipedia). Varför bör han stoppas?

Mikael Sol sa...

Det finns bara ett sätt att stoppa honom. I munnen.

Naseer sa...

Den här mannen måste stoppas endast på grund av detta: http://www.youtube.com/watch?v=SokV4vEnHAA

(fegt nog har han plockat bort orginalvideon, som är ännu roligare)

Anonym sa...

Har vi tur kanske han bara får en av Alliansens lärlingsplatser?

Micke sa...

Även om jag inte personligen gillar Anton Abele så är det ju alltid roligt med unga människor som så att säga, sticker ut hakan.

Psykedelisk sa...

Vet inte om jag vill betala skatt mer om Anton kommer in...

Sonny sa...

"Han är kanske en smula kriminell, frun."

FåtöljStrategen sa...

På tal om detta, vill inte heller betala skatt om F. Federley skulle bli omvald.

http://www.youtube.com/watch?v=jKoTTC3dKSc
.

Freddie sa...

Det är inte det värsta. Det värsta är att vi vid en borgerlig valseger får in 14 stycken till Abeles i riksdagen, bara Stockholms kommun plus ett gäng i regeringen.

Robert sa...

Och om vi inte ser till att slänga ut centern ur riksdagen får vi inte bara Federley utan, om några år, också den löjlige Elias Giertz. Den dumtruten kommer att marschera raka vägen fram till riksdagens köttgrytor.

Elias Giertz sa...

Robert:

Hej Robert! Jag förstår inte varför du måste kalla mig för dumstrut om du vill kritisera den politik jag står för. Om du förväntar dig en seriös debatt skulle jag uppskatta om du slutar ta till fula härskartekniker.

Tack!

Momo sa...

Haha! Bra sagt Elias. Ironi hoppas jag? För du vet väl att det inte är "härskarteknik" att kalla en dumtrut för dumtrut? Och du är på en intellektuell nivå där du nog ska vara glad om det värsta du får höra är "dumtrut".

Off topic: dumtrut är ett fint ord.

Molly sa...

Vill bara uppmana alla att tänka på katastrofen i Pakistan, många miljoner människor i akut nöd. En femtilapp kan göra skillnad!
http://www.lakareutangranser.se/

Anonym sa...

Är det inte kul att unga pojken försöker se ut som en farbror?

Nattens Drottning sa...

Man känner för att citera en annan Antons farsa, nämligen gamle DN-murveln Ingmar Glanzelius: "Sådana där kondom-människor gör tillvaron onjutbar". ;)

Shaun sa...

Obehagliga knasbollar i politiken. Wow! Nått helt nytt. Hur kommer det att gå...

Patrick Lindblad sa...

Åh herregud! Något måste göras!

Kanske jag skulle gå till val på att det är fel med dåligt väder och krig?

Jag vet inte.

I annat fall går min röst till SD. För i valet mellan politiska broilers som alliansen eller rödgröna så ser jag hellre att det bli amatörernas glada afton. Och då kanske vi slipper Anton?

Anonym sa...

Ja...med en stor riksdag och ett partiväsende som inte är så intresserade av att plocka in högkompetent folk som inte gått den interna vägen kan det bli många märkliga människor i riksdagen.

Monica Green någon´?
http://monicagreen.webblogg.se/

Anonym sa...

För att undvika en sådan utveckling trots en M-röst måste man väl kryssa någon under Anton som för en framgångsrik personvalskampanj som har möjlighet att kryssa sig före Anton? Några förslag?

Unknown sa...

Jag är så otroligt oinsatt att jag inte kan sucka av vare sig lättnad, skräck eller uppgivenhet. Nog för att det vore trevligt med en schysst valrörelse, men vad har du emot Anton? Är han en av Victor Wennerholms pick-up-artist-kompisar?

Marvin sa...

Anton är född och uppvuxen på ett ufo i omloppsbana runt merkurius och när han kom till jorden ville han ha fräcka åsikter om det samhälle han kom till, och jävligt klyftiga lösningar för de stora problemen här. Visst Anton, något som börjar så här bra slutar säkert ännu bättre.

Marvin sa...

Man tycker det är märkligt att det svenska folket inte dör av skräck efter att ha sett en Anton-Abele-Video. Framförallt de med hans kommentarer om hur man skall bekämpa verbala kränkningar på internet. Finns det inte något anti-Anton-Abele-medel i sprayform på apoteken snart?

Marvin sa...

Det som är så otäckt med Anton Abele, är att han lämnat sitt engagemang mot "det hämska våldet i samhället" och istället gått över till att försöka driva igenom lagändringar för att ge polisen befogenhet att registrera, kartlägga och på något sätt sätta dit folk anonymt talar illa om andra på bloggar och nätforum. Sådant som Anton själv, förvånansvärt nog blivit offer för.
Enligt Anton skall sådana människor kartläggas och på något sätt ställas inför rätta för sina ofina sätt att kommentera Anton.
Jag firar dan då Anton försvinner. Gärna till forna DDR.