fredag, november 30, 2007

Varning! Det här är ett ytterst oprofessionellt beteende

Det här företaget annonserar hos oss på Taffel. Titta på bilderna och dö en smula. Jag är så lycklig att vi gör en mattidning.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Smågrisar! de ser ju ut exakt som bullterriers!

Vist verkar det där vara en bra djuruppfödning.

Patrik sa...

Isobel - Helt okej, i brist på tid läste jag faktiskt bara den länken när jag fick nyhetsbrevet igår. Mums!

Lisa sa...

Ja, Isobel det är hur oetiskt som helst. Jag kan spä på det genom att meddela att min man blev tårögd, satt och kooade framför datorn och undrar om man inte kan köpa en minigris hem (tyvärr inte mkt kött på dem).

Vart blev det av flugan att ha minigrisar som husdjur förresten?

Patrik sa...

Dom blev för stora!

Anonym sa...

Men ÅÅÅH, jag får ont i hjärtat, man kan ju inte bara döda de där små fina glada rara grisarna precis när deras liv har börjat. Fy. Jaja, det är ju bättre än alla fabriksgrisar så klart, men ÄNDÅ! HUR KAN NI?! Jag ska aldrig mer äta ett enda djur.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Till och med en förhärdad karnivor som jag blir lite gråtmild inför de här smågrisarna. Men det varar inte särskilt länge. Då värnar jag hellre om fula kreatur som ål och marulk.

Anonym sa...

Hej!

Jag vill inleda med att säga att detta snart kommande påhopp ej har något med dej som person att göra. Du råkade faktiskt bara komma upp med din ensamma blogg vi en googlesökning efter något helt annat. Men nu kan jag ej hålla inne mitt hat mot bloggar längre. Alltså helt seriöst, vad fan håller du på med? Det finns ju inte en vettig själ som bryr sig om vad fan du hade för dig förra tordagen, förurtom dina trötta vänner som du förmodligen tvingar läsa denna blogg. Vore det inte enklare att bara skicka ett mejl till dem en gång i veckan där du förklarar vad du gjort den gångna tiden så att alla kan få sitt behov av "ditt liv" tillfredsställt. För du tror väl inte på fullaste allvar att någon läser detta. Varken denna kommentar, eller din blogg. Så vad har vi uppnått med detta? Absolut ingenting. Följaktligen anser jag att både du och jag skall sluta upp med dumheterna och hänge oss åt något med lite relevans och allmännytta istället. Eller vafan, skaffa en dagbok om du vill ha nån stans att vädra åsikter. Jag ville nämligen hitta en söt tjej som jag såg på tunnelbanan häromdagen och gjorde därför en sökning efter henne på google. Och vad får jag upp, jo, 1276230 dumma jävla bloggar, och inget om henne. Så hur vore det om vi rensade internet från dessa stolletyg och levle lite på riktigt i stället? Vad säger du? Jag är öppen för debatt om du känner att detta är något du stör dig på. Vänligen skicka ett mejl (bloggupproret_2007@hotmail.com) där du med några rader kan motivera varför du tyckte att jag skulle behöva läsa denna sörja. Och återigen, kom ihåg att detta vansinnesdåd á la Michael Douglas i "Falling down" ej är personligt riktat mot din blogg. Jag skulle dock bara verkligen vilja veta varför denna cancersvulst ej vill dö, och varför du tycker att jag ska drabbas?

Hoppas att du ej tar illa upp!

Hälsningar/

Bloggupproret 2007!!! Nu räcker det.

(jag har ju nu även kommit på att vi förmodligen är ganska många som känner så här, så jag ska vara snäll. kopiera därför detta inlägg och posta på varenda fucking jävla blogg du stöter på tills dess att vi klubbat ihjäl fenomenet likt en sjuk gråsäl)

Anonym sa...

VILKA underbara grisar. När jag ser dem vill jag bara ´kramapussa, inte äta. Men jag tror att jag kommer att undvika ica maxis brasilianska fläskfile from nu...

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Skulle inte Taffel kunna ha en anslagstavla typ, där man kunde samordna sitt köp av en halv gris? Jag och min lilla familj kommer inte att orka äta en halv gris till jul, och min frys är för liten för att härbärgera det som blir över.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Vi kan dela! Jag har precis samma problem. Är det några fler som vill gå ihop och beställa en eller en halv hablingbo-nöffe?

Patrik sa...

Problemet är hur man ska dela en halv gris. Alla vill väl exempelvis ha skinkan och sidan? Jag har bokat en halv gris på 25 kilo och har sagt mej villig att dela, det är bara det att jag inte vet hur mycket av varje del jag får. Bogen låter ju tråkig, men sen hittade jag det där rillettesreceptet.

Ida sa...

Ville bara säga att jag uppskattade din bok, kanske "fel" att skriva det som kommentar i ett inlägg om julskinka ;-) men jag tog första bästa! =) Hittade länken hit i din bok! Som sagt.... tack för en läsvärd berättelse! // Ida

Anonym sa...

Men är det verkligen "oetiskt" om man äter kött?

Mårthen sa...

Jättegulliga grisar. Men jag har fortfarande svårt att göra den mentala kopplingen mellan djuren på bilden och skinkan jag äter. Borde nog besöka ett slakteri, för att verkligen se hela processen.

Huskorset sa...

Jag är såld på Taffel och hejar ivrigt från kortlinjen!

Svintvivlare:
En halv gris är faktiskt inte så stor som man tror om jag minns rätt från min tid på hushållskolan i Apelryd.

Och bloggupproret var det roligaste jag läst på flera dagar. Folk i farten, alltså. Suck.

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman sa...

Grisdelningsproblematiken: Det bygger ju på ett differentierat kilopris, annars blir det minimala delar åt var och en, typ en halv grisfot (vilket, i och för sig, kanske är alldeles lagom, när jag tänker efter). Det gäller bara att kunna sätta rättvisa priserr.

Anonym sa...

Bara så ni vet, så är det fotoförbud på svenska slakterier...
det säger väl en del om vilken dynamit det handlar om. Grisar kallas också "grisenheter" av Scan och köttindustrin och är det nån som sett en gris, på riktigt? Snacka om osynliggjorda djur. Och eftersom Coops skinka bara består av saltvatten, tillsatser och någon slags köttsubstans så skulle folk antaligen lika gärna kunna äta kött gjort på konstgjordväg, såsom det skrivits om på Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/matvin/article1181857.ab

Patrik sa...

Det är bra att anonym påpekar detta i samband med just det här inlägget.

Personligen tycker jag grisar i stället för "grisenheter" borde kallas "grismänniskor" för det är ju det dom är, små människor som ser ut som grisar. Ett alternativ vore annars "grishundar" eller kasnke "grisdelfiner".

Patrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.