tisdag, oktober 23, 2007

En dag i mitt liv

När jag i eftermiddags ringde min pappa för att fråga om man kan sätta upp en taklampa i ett badrum där det inte förut suttit en taklampa utan bara en människoovärdigt lysrör i toppen av badrumsskåpet hade jag nyss slutat gråta. Jag var på Ikea i Barkaby. Jag hade hyrt en bil. Jag hade en lång lista med grejer vi behövde till den nya lägenheten, inklusive hallkrokarna Frän som vi har försökt köpa i fyra månader men som alltid är slut. Jag hade kollat på internet. Frän fanns i Barkaby. När vi kom till hyllan i Spara och Förvara fanns där inte tillstymmelse till någon Frän. En man i gula Ikeakläder som gick förbi sade att det var sagt att de skulle komma in i nästa vecka men att han tvivlade. Jag ville skrika åt honom att varför i helvete står det på internet att de ska finnas här då???? I stället väste jag till min man att Ingvar Kamprad borde få lyssna på barnskrik i flera dygn som straff för att hans fittiga sajt gjort att jag åkt på den här helvetesturen utan att ens få köpa några jävla krokar. Sen satte jag mig ner på golvet och grät lite till.

Första gången, innan badrumslampeefterfrågningarna alltså, hade jag gråtit för att min unge vid det laget hade illvrålat i en timme i sträck. Inne på Ikea. Ni fattar inte nivåerna av stresshormoner som uppkommer i en ammande mammakropp när ens unge gallskriker i en timme i sträck inne på Ikea. Eller, det kanske ni gör. I alla fall om ni varit där. Har någon varit där? Om någon de facto var där, alltså på Ikea i Barkaby tidigare ikväll och såg en kvinna som satt ner på golvet med ryggen lutad mot en hylla med förvaringskorgarna Bölsnäs och grinade var det förmodligen jag. Lite senare köpte jag en palm.

14 kommentarer:

Huskorset sa...

Det funkar på IKEA i Kållered också, lustigt nog. Det är nog nåt med akustiken.

Vännen min, vi är säkert många som vet, vet PRECIS och som tänker på dig. Håll ut. Men snälla, säg inget till alla glada barnlösa. Försök inte få dem att förstå. Dels går det inte och dels riskerar du människosläktets fortlevnad.

Jessica sa...

De glada barnlösa går motvilligt på IKEA en helg och inser i viss mån vad det är fråga om.

Ta väl hand om dig och familjen. Och palmen.

Anonym sa...

Kommer ihåg precis hur det känns. Har man väl tagit sig genom det klarar man nästan vilken stress som helst.

Anonym sa...

När mina barn vrålat så där har det ofta visat sig att det varit för varmt. Det kan bli som en bastu under barnvagnssufletten inomhus, framför allt om de dessutom är ordentligt påklädda, ligger på varmt underlag, har filt över sig eller ligger i en åkpåse.

Men annars: All sympati. Man kan bara böla och sen bita ihop. Och alla småbarnsföräldrar har varit där. Jag också: På IKEA, på Åhlens, på bussen, i bilen, på flygplan (och då hade jag hunnit få TVÅ barn som skrek), säg ett ställe där barn kan skrika och jag har stått där med minst en ylande unge.

Mitt tips: Tro inte på alla som säger att "Det är bara att låta ungen hänga med, det går så bra". Om ungen ska med kan det förvisso gå bra, men i alla fall jag måste alltid ställa in mig på att det kommer att bli lite extra arbete. Så numera skaffar jag barnvakt när jag ska till IKEA.

B sa...

du kan få mina frän. de har legat i ett skåp i två år utan att hängas upp. min kille tycker att de är fula. annars så har åhlens väldigt fina, svarta dovhjortshuvuden som också är krokar.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Min unge helammas och vill äta ungefär en gång i timmen när det är som värst så att lämna honom hemma var tyvärr inget alternativ. (han käkade i går bl a i en fåtölj från Ikea Stockholm, en utmärt amningsfåtölj för den som är intresserad.)

Ajs, är dina frän svarta? Jag vill jättegärna ha dem!

Anonym sa...

Vet hur det känns, fast det är längesedan.
Kram gunilla

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ah "fittiga", ett av Ålands vanligaste adjektiv. Brukar du ofta ta båten över?

B sa...

krokarna är röda, visste inte att de fanns i svart. lycka till med fortsatt jakt!

Unknown sa...

Stackars dig. Jag brukar undvika sådana helfamiljsutflykter i görligaste mån. Kan du inte bara skicka din man/lämna honom med bebis + utmjölkat eller tillägg och åka själv?

Jessica sa...

I kärlek, krig och på IKEA är allt tillåtet. Man tar de jämrans krokarna i vilken färg de än är, sedan travar man till närmaste järnaffär och köper sån färgspray som fäster extra bra på metall.
Lite Martin Timell över det.

Anonym sa...

Ohh ve, anar vad som väntar mig. Höggravida jag var på Ikea Kungens kurva i dag och skrek nästan åt Ikea-kvinnan på mattavdelningen när inte mattan, som enligt sajten skulle finnas, fanns inne. "Sajten kan visa fel eftersom vi har fått hem mattorna, men de packas upp först i morgon", sa hon självklart. Den andra mattan, som jag specifikt ringt om för ett par dagar sedan, och som skulle finnas inne, fanns nu inte heller. Man ska alltså hemifrån behöva ringa och fråga efter antal i lager och dessutom beräkna själv hur många av just den varan Ikea kan komma att sälja innan man själv åker ut. Dessutom, om sajten säger "Ja" till ett lagerinnehav, ska man ändå behöva ringa innan man åker ut, just för att försäkra sig om föregående!

Malin sa...

Det värsta är nästan att när jag läser detta så blir jag lättad och tänker: Tack gode gud det finns fler, det är inte bara jag! Själv ville jag mest bryta ihop idag när dottern gallskrek och bromsarna på vagnen just pajat. Helt.

Men som nån skrev längre upp i kommentarerna, det är ju grym stressträning. Alltid nåt.