onsdag, september 26, 2007

En illustration av vådan med bristande kunskaper i engelska när man funderar på ett namn till sin inredningsbutik

7 kommentarer:

Huskorset sa...

Som kommentar till Nigella-inlägget, kan man hos mig läsa "Ang. Filmstjärnans midjemått", inlagt för ett par dagar sedan. Om man har lust.
Bästa hälsningar Huskorset

Anonym sa...

Helt off subject:
Isobel, jag vet ju att du liksom jag avskyr smygmoralism o.d.: Kan du hjälpa mig förstå DN.s toppnyhet på sin etta idag? Den om att "statligt anställda porrsurfat på arbetstid". vad är storyn/skandalen här? Låt oss betrakta ett par alternativ:

1. Att de ägnat sig åt privata sysslor på arbetstid?
- det gör nästan alla varje dag (tex jag just nu), knappast någon toppnyhet i sig.

2. Att de i egenskap av statligt anställda slösat med skatttemedel genom agerandet enl 1 ovan?
- Knappast några förmögenheter, betydligt större och värre slöseri med skattemedel förövas varje dag utan att det ens nämns någonstans. Dessutom brukar ju svenska media aldrig annars vara intresserade av det som nyhetsvinkel (till skillnad från i tex USA och England, där det alltid står i centrum).

3. Att de just tittat på porr?
- Det måste alltså rimligen, ivf i första hand, gå ut på detta. Men varför? Är det i sig olagligt att se på porr? nej, bara om det är vålds- eller barnporr, och det påstås inte (vilket det hade om så varit fallet, det vet vi alla). Så vad då? För att det är så hemskt *omoraliskt* och *fult* kanske? Det är det DN alltså i själva verket säger, fast de inte skulle väga erkänna det öppet.

Kan ingen (mig lyssnar ingen på) syna deras unkna kort?

Anonym sa...

Mycket komiskt! Satan vad fel det bli ibland. Man undrar ju varför inte ägaren kostat på sig en googling innen skylten för 40k beställdes?

Fredrik sa...

Enligt en undersökning enligt "googlingsmetoden" är en förklaring till ordet:Characteristic of the home or of home life: homely skills. Att ord har flera betydelser känns inte så speciellt upprörande...

Anonym sa...

men i det här fallet lovar jag att det inte brukar användas som Fredrik skriver. Att det kan betyda det betyder ju som bekant inte att det är snabbaste tankegången....

men visst, hemligt är väl lite samma sak? Det hör till hemmet men det är inte så det använde ;)

eff sa...

En alldaglig soffa, femtitusen.

Dock blir nog den allmäna associationen i Sverige just den mindre vanliga betydelsen på engelska. Två halvfel blir sammanlagt ett rätt.

Anonym sa...

Alltså Fredrik, den gängse betydelsen är typ ful. Homey är nog ordet de söker.