torsdag, september 13, 2007

Budgettips

För några veckor sen slököpte jag en gardeniaparfym för 89 spänn på Yves Rocher. Jag råkade gå in i den där lilla affären bredvid Hötorgshallen och eftersom jag tvångsmässigt luktar på allting som utger sig för att dofta gardenia sniffade jag på en ful vit flaska precis till höger om ingången. Jodå, riktigt trevlig. Och för 89 kronor var det förstås inget svårt beslut. Sen dess har den stått i badrumsskåpet och spridit en aura av lågpriskosmetika omkring sig.

Jo, jag vet att jag låter som en snobb, men det beror på att jag, när det gäller just skönhetsprodukter och parfym, generellt är just det. Det plus att jag hade parfymer från Yves Rocher när jag var 13 och min mamma köpte saker därifrån på postorder. Jag minns t ex en som jag älskade som doftade kaprifol och som konkurrerade med Alyssa Ashley Musk om platsen på mina handleder och bakom mina öron (eller, låt mig vara ärlig, som helkroppsbesprutning de gånger jag trodde att jag skulle ha en chans på söta killar med snedlugg. Det gick tyvärr inte så bra för mig med de söta snedluggskillarna och om det var för att de var parfymallergiska så förlåter jag dem i efterhand).

Dagens tips är dock inte det allra minsta nostalgiskt. För den där parfymen i sin billiga flaska är faktiskt en riktigt bra gardenia-doft. Den startar lite kallt metalliskt, som vita blommor ofta gör och torkar ner till en mjuk och liksom gräddig blomdoft, som tjockt krämfärgat dyrt linne. Vuxet. På ett mycket bra sätt. Jag tänker mig en sån ljus hatt som jag brukar prova på franska varuhus och som jag alltid hoppas att jag någon gång ska bli bjuden på ett tjusigt sommarbröllop och kunna bära. Man måste fylla på rätt ofta, men för det priset gör det ju inte särskilt mycket.

6 kommentarer:

Anonym sa...

hastigt och lustigt blev jag ombedd att fixa äppelefterrätt(till min öststatsromanantiska mamma - se körsbörspajkapitel). ska plocka äpplen i trädgården och tillaga hyfsat snabbt. har du nåt förslag? det blev så roligt sist.

Anonym sa...

oj snabbt gick det på tangentbordet.. öststatsromantiska och körsbärspajkapitel skulle det vara.
ska väl surfa lite recept nu, men jag tycker dina är så bra alltid. kanske är det bara att jag inbillar mig att de är bra då recepten inte är så frekventa och att de då måste vara succé för att du verkligen ska vilja publicera. inte vet jag men skulle jag lita på ngns recept skulle det vara dina. /inte så mycket matnörd och med full respekt för att detta inte är en mat-receptblogg. (sorry)

Isobel Hadley-Kamptz sa...

jag har publicerat ett sjukt bra reept på äppelpaj med aprikoser (eh, äpplen också, dårå) som man gör på skrädmjöl. man hittar det nog om man söker på äpplen eller nåt. Jag vet dock inte om den var öststatsmässig.

Linuxtjej sa...

Åhh Yves Rochers parfymer framkallar nostalgiminnen! Min mamma beställde också alltid grejer från yves rocher..

Jessica sa...

Har inte Lisa eller var det Gitto?, gjort fruktpaj med skrädmjöl? Om jag inte minns helt fel, vilket i nuläget kan vara högst sannolikt, så kan det finnas recept på påsen.

Jag har alltid fastnat för parfymer från cacharel. De har slutat göra min favvo. Stor besvikelse följde.

Anonym sa...

Instämmer om Yves Rochers gardeniaparfym. Jag skulle nog inte köpa något annat därifrån i parfymväg, men gardenian är både alright och mer än så.