tisdag, december 19, 2006

Den banala ondskan

Gellert Tamas program om migrationsverkets medvetna lögner om de apatiska flyktingbarnen för Uppdrag Granskning var det här årets bästa och obehagligaste teve (jag hittar det inte på nätet längre, om någon har en länk får ni gärna dela med er i kommentarerna). Nu skriver han också i DN och visar genom mejlväxling hur ankan om att barnen manipulerades planerades direkt av regeringens utredare Marie Hessle och migrationsverkets Annica Ring och hur lögnen obekymrat spreds vidare av bl a Morgan Johansson.

Hur tunn är inte civilisationens fernissa, hur lätt är det inte att definiera ut vissa ur mänskligheten? I trygga Sverige, i myndighetssverige händer exakt det som föregår folkmord, exakt det som är den psykologiska grunden för etnisk rensning. Det är först när vissa människobarn inte längre ses som människor som man kan mörda dem, förslava dem, leta efter lögner för att fördriva dem och sedan skåla i champagne över deras personliga undergång.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Här är avsnittet, men de länkar bara till en intervju med Tomas Eriksson. Här kan man ladda ner reportaget,

Jessica sa...

I sådana här sammanhang upplever sig ofta de som har satt bollen i rullning (Migrationsverket & Regeringens utredare) som missuppfattade. Ring sa ju efter avslöjandet att de hade "firat" en avvisning att det minsann inte var champagne utan ett ryskt mousserande vin (se artikeln i DN). Om det är en enorm nyansskillnad i det så ser jag den inte.

När Migrationsverket hade bytt namn från Invandrarverket till Migrationsverket fick den dåvarande generaldirektören frågan varför man valde namnet Migrationsverket. Migration är in- och utflyttning, ett mer naturligt fenomen än det som migrationsverket ägnar sig åt. Svaret kom dröjande. "Jaa, joo, vi motiverar ju folk att lämna landet frivilligt..."
Tack och hej liksom!

De som på det här sättet ägnar sig åt depersonifiering tycker nog ändå att man har eller hade goda avsikter. Att rädda barnen från sig själva och sina simulerande föräldrar. I sådana stunder påminner jag alltid mig själv att
vägen till helvetet är stenlagd med goda avsikter.

Xtian sa...

OT: tack för länkning - vi gillar dej oxå! Jättemycket.

Ha en skön jul.

/Red FastFoodLovers

Anonym sa...

Alla skapar vi väl historier för oss själva som gör att vi kan stå ut med våra jobb?

Expressenjournalisten säger att dyngan de skriver är allmänintresse, Boforsarbetarna att de gjuter fredskanoner och Migrationsverkspersonal...ja flyktingarna förgiftar ju sina barn.

Lägg ner verket (&Expressen och Bofors) och låt folk migrera fritt.

Lisa sa...

Isobel, det som gör att du alltid är så värd att läsa är att du inte försöker göra en politsk fråga av det. Vilken vänsterbloggare hade undlåtit att i varje mening trumma in att det här var det yttersta beviset för högerns ondska om det skett under en borgerlig regering?

Svar: Bara de som är värda att läsa.

Anonym sa...

Tagga ned med folkmordsjämförelserna, okej. Eller åk ned till Sudan eller Rwanda och berätta för dom drabbade att "Usch, det är ju fruktansvärt det här, vi har faktiskt liknande tendenser i Sverige, jag känner verkligen igen mig, det är oerhört".

Anonym sa...

Minns det där uttrycket med "civilisationens fernissa". Många har snappat upp den formuleringen som jag tror Håkan nesser har skrivit i nån roman

Masoud sa...

Nej, det här är inget folkmord men det handlar om samma mekanismer som gör människor till papper och fall, i det här fallet även till hänsynslösa och onda sådana som är beredda att tortera sina egna barn för uppehållstillstånd i Sverige, och på det sättet rättfärdiga våra beslut om deras liv utifrån policybestämmelser som vi är skyldiga att följa i våran tjänst.
Vi är bara inte lika desperata som folket är i Sudan vilket gör sådana handlingar ännu intressantare tycker jag.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Isobel Hadley-Kamptz sa...

Kommentaren ovan gjordes anonymt och är därför borttagen. Det är så jag kommer sköta att den nya regeln följs.