lördag, juni 12, 2010

några VM-tips bara


Så att ingen missar det: bästa VM-bevakningen finns på Tre hörnor straff, bästa inför texten skrevs av Åsa Linderborg, bästa fotbollstidningen för ögonblicket: Tvärdrags fotbollsnummer.

I övrigt tyckte jag att det piggade upp med en bild på en av världens vackraste näsor.

9 kommentarer:

Lars Hultman sa...

Åsa Lindeborg hade inget att komma med denna gången heller.

Anonym sa...

Tja smaken är som baken. Jag tycker att Åsa Lindeborgs text var otroligt rolig./Agneta

Laertes sa...

Jag gissar att Hultman hade lite svårt att ta Linderborgs text för vad den är...

David Munck sa...

Åsa Linderborgs slafsiga behandling av Uruguay och Paraguay är stötande med tanke på att hon utger sig för att göra en politisk analys. De båda ländernas historia är betydligt mer olika än deras namn. Medan Uruguay byggde upp en av latinamerikas starkaste välfärdsstater, delvis med Sverige som en förebild, var Paraguay under diktatorn Stroessner genomkorrupt och ett tillflyktsland för nazi-förbrytare.
(För extrema nyliberaler är detta kanske ingen större skillnad, stat som stat, men för Linderborg borde det vara det).

Linderborg kunde också ha nämnt att Uruguays största författare, Eduardo Galeano, både är socialist och en stor fotbollsentusiast som bl.a. har skrivit boken "Fotbollens himmel och helvete". När jag jobbade på Internationalen skulle jag sälja en prenumeration till en man från Uruguay strax efter att vi publicerat en artikel av Eduardo Galeano. Jag gjorde misstaget att fråga kunden "Känner du till Eduardo Galeano?". Han svarade förnärmat "Känner du till August Strindberg?". Men han tog en prenumeration!

Latinamerika var inte mitt bevakningsområde på Internationalen, vi hade andra som var experter på det, och jag har inte så bra kunskaper om den kontinenten. Men Linderborg verkar kunna ännu mindre.

Laertes sa...

Även David Munck verkar ha vissa problem med det...

Weman sa...

Humorfria människor bör inte få skriva kommentarer på bloggar. I min nästa diktatur ska de i alla fall inte få det. Hjälp. Så trött jag blir.

David Munck sa...

Jag borde ha skrivit "politisk humor" eller "politisk satir", men även sådan måste vara påläst och initierad för att vara bra. Jag är ganska rolig ibland faktiskt. Och jag uppskattar ofta humorn hos skribenter som jag står ganska långt ifrån politiskt, t ex Natalia Kazmierska.

David Munck sa...

PS. Jag brukar säga att allt kan tas med humor utom att bli kallad humorlös, så den här debatten har jag redan förlorat. Men den påminner mig lite om när jag (som är en passionerad men också kritisk Morrissey-fan) kritiserade det grumliga budskapet i några av Morrisseys texter (bl a "Bengali in platforms"). Den jag pratade med, en okritisk Morrissey-fan, sa då "Så du tycker man måste sjunga som Hoola Bandoola?". Jag svarade: "Nej, just nu lyssnar jag på Aqua". Det blev rätt tyst på honom. Dock tycker jag Linderborgs brist på stuns påminner om just Hoola Bandoola (men hennes självbiografi var bra).

Kristian Grönqvist sa...

Dåligt påläst nedskrivning av det mesta. Skall det vara roligt, eller är det bara ytterligare ett försök att skriva en meningslös text.
Det är tydligen väldigt inne att tycka att det räcker med att vara småelak, för att uppfattas som rolig...