onsdag, maj 05, 2010

Några få ip-nummer färdas många många gånger per dag mellan mig och Niclas Berggren. Nog för att jag mer än gärna sammankopplas med honom - skarpare och mer intressant intellekt får man leta efter - men jag kan ändå inte låta bli att fundera över varför. I dag har samma ip-nummer gått mellan oss hela eftermiddagen, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Snart börjar jag leta mönster och går ner mig i numerologi och då kommer Niclas inte längre vilja ha något med mig att göra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inte ens numerologi förmår alienera mig från dig, chère Isobel.

Gem sa...

Misstänker att ett av IP-numrena är mitt. Era bloggar ligger efter varandra bland mina favoriter. Sega eftermiddagar kan man lätt beta av den listan alldeles för många gånger.

Robert sa...

Apropå surfande, är det inte aningen naivt att tro att mobilsurfet ska gå som smort överallt och hela tiden när det är något som alla operatörer sedan mer än ett år kränger med uppenbart glädjekalkylerade löften? Att löftena inte alltid håller och att det blir hårt tryck på supporten kan man ju begripa med en gång. Såg av ditt twiotterflöde att du bytt r¨ån comhem till comviq ioch nu är förbannad även på de senare och hotar mörda Christina Stenbeck ;) Jaja...

Isobel Hadley-Kamptz sa...

problemet med comviqs mobila bredband (som jag har som komplement när jag är på resande fot) inte fungerar alls. det är alltså inte att det fungerar dåligt utan att det inte fungerar över huvud taget och att ingen på kundsupporten vet någonting om hur man ska få det att fungera mer än råd av typen "installera om programmet så ska du se att det funkar". sedan blir man runtskickad i timmar mellan människor som säger just det och mellan varven sitter man i köer.

David Bergkvist sa...

Eftersom jag gillar båda era bloggar så misstänkte jag att jag kunde vara en av de skyldiga, och:

1. installerade därför browser-pluginen HttpFox (som låter användaren se precis vilka HTTP-anrop som görs),

2. gick till den gode Berggren,

3. följde länken till denna blogg, varvid HttpFox som väntat berättade att i HTTP-anropet så sattes Referrer-headern till http://nonicoclolasos.wordpress.com/ för att indikera att det var därifrån jag kom,

4. följe en länk i ditt twitterflöde,

5. tryckte back i browsern så jag kom tillbaka till denna blogg. Här skulle man kunna tro att Referrer-headern denna gång borde vara den där URL:en i twitter-flödet, men icke: den var http://nonicoclolasos.wordpress.com/ även denna gång, fast det ju alltså var massor med klick sedan jag var på hans blogg,

6. tryckte reload i browsern, och även denna gång hände samma sak som i punkt 5.

Om jag fattar ovanstående rätt, så betyder det att det du ser är inte nödvändigtvis en person som hoppar fram och mellan denna blogg och Niclas', utan någon som först kommer till din blogg via Niclas' en gång, och därefter följer en massa länkar i ditt twitterflöde och/eller blogroll och efter varje länk tar sig tillbaka genom trycka back i browsern (vilket är precis så som jag brukar bete mig), och varje sådan backtryckning så registreras felaktigt som ett besök kommande från Niclas' blogg.

Sara sa...

Det mobila bredbandet: hade samma problem med 3 i fjol. Visade sig att min dong var daterad, och när 3 hade fyllt den med aktuell programvara så gick allt som smort igen. Förutsatte dock besök i deras butik.