fredag, augusti 29, 2008

Gå i kloster

Therese Bohman om vad man kan göra givet läget i kulturen och samtiden:

"Går i kloster? Lite drastiskt kanske. Men rätt tilltalande tanke. Betydligt mer tilltalande än att diskutera den samtida poesins subversiva praktik och belysande av normativa syntaxer."

Hon skriver i samma inlägg om att Ann Heberleins göra-slut-text till Svenska Kyrkan var bra. Det tycker jag också.

12 kommentarer:

Anonym sa...

ja! vi är nog rätt många som vore väldigt glada om just ni två kunde gå i kloster - gärna redan till helgen? - istället för att fortsätta dummifiera kulturen.

hejdå!

Anonym sa...

Malte Persson regerar!!

Anonym sa...

Hej Sara S.

Nu är det så att varken Therese eller Isobel "dummifierar" kulturen -- tvärtom, faktiskt.

Bägge tillhör de få skribenter i den skräniga idiotkulturen som tänker själva, bemödar sig om att formulera sig, och som sist men verkligen inte minst inte går att sortera under någon av alla de slagordsmässiga ismrubriker som styr de flestas agendor och karriärer.

Anonym sa...

henry purcell:

nej det gör de inte. therese bohman är förmodligen etta i sverige på att ta ner nivån till ett stort ointressant och barnsligt "bläää".
och det här aktuella exemplet? att som en översittare och stolt ointellektuell tala spydigt om termer som "subversiv" och "normativ".

theres bohmans bidrag är hennes just vanliga kräkiga blä. och ett "nu går jag". poängen är att vi som sagt, tänkt, brytt oss eller skrivit "normativ" nu skall förstå hur TRÖTT och uttråkad just theres bohman - personen som själv har bidragit till så enastående stora tankar, kulturtrivsel och kulturproduktion - är. en person som inte ens orkar recensera de böcker hon får från aftonbladet utan ägnar också de recensionerna åt att främst berätta hur trött hon är på att behöva vada omkring i kulturgegga.

och vi ska skämmas. vi som ville något. vi som tyckte tanken om normativitet va värd att öht pröva och ta del av.


och isobel tycker - osäker som hon främst är och med sitt motto "först och främst networking" att det är en "tilltalande tanke". med stor säkerhet utan att just ha tänkt alls.

som sagt. gå då! ni kommer saknas av ingen.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Men hjälp, jag som trodde att Sara var ironisk. Men okej, hon tycker att jag är dum i huvudet. Eftersom min intelligens kanske är det enda i hela världen som jag inte har det allra minsta dåligt självförtroende för så vet jag inte riktigt vad jag ska säga om det. Inte heller fattar jag var jag har sagt att något (vad?) var en "tilltalande tanke". I just det här blogginlägget citerar jag TB som säger just det om klostergåendet. Men någon som svänger sig om normativitet borde väl klara av att begripa grundläggande citering, eller?

Emma sa...

Sara, jag är väl en dummifirad pajas - men jag väljer en entusiasmerande, smart men lätt, text över en onödigt (eller skitnödigt, om man så vill) svår, standardtext utan egentligt djup vilken dag i veckan som helst.

Anonym sa...

Sara S

Du är en pisstråkig liten frescatihora som nyss upptäckt poppisbegreppen. Återgå till Lacan eller nån annan bluffmakare i stället för att hänga här, why don't you?

Anonym sa...

Det finns några skribenter (inte så många) som jag tycker hemskt mycket om trots att vi nästan alltid tycker helt olika i mina närmaste hjärtefrågor. Det är lite konstigt. Men Therese Bohman och Isobel är absolut två av dem. Fast jag vet att Bohman så uttryckligen hatar det mesta av det jag skriver, så gillar jag henne ändå. Och Isobel också även om jag är klar över att vi aldrig någonsin kommer att mötas i vissa sakfrågor. Jag hoppas att ingen av er går i kloster. Den här lilla världen skulle bli tråkigare då.

Anonym sa...

"Det anses hos oss i svennarnas rike som ett säkert tecken på den högsta och fullkomligaste bildning att man i urlakad artikelform tillägnat sej några strikt sovrade begrepp i svang och lärt sej nödtorftigt handskas med en del djupsinnestomskramlande tidstypiska konstgrepp som man därefter tillämpar på vissa noggrant högaktningskrävande och skråknäsatta verk som bedöms vara lämpliga för småsint äregiriga att visa sin klåfingerfärdiga parasitskicklighet på."

Nikanor Teratologen

Anonym sa...

Sara S:
ja ni är ju så fina ni "som ville något". Ni "som tyckte tanken om normativitet va värd att öht pröva". Ingen som kritiserar er kan ju göra det därför att de har visioner om ngt annat, mer positivt formulerat än era trötta utmaningar av ett etablissemang som inte existerar annat än i er begränsade fantasi. Ni kan ju fortsätta göra era karriärer på universitet och kulturredaktioner som Aftonbladets. Problemet är att ingen bryr sig just på grund av att ni slåss mot väderkvarnar och slår in öppna dörrar och formulerar utsagor som formulerats 1000 gggr tidigare. Bra att ngn ser igenom ert positionerande och er ärelystnad. Bra kultur kräver att man tänker utanför samtidsramarna och det gör exempelvis TB.

Anonym sa...

I fart in your general direction.

Anonym sa...

Jag tycker Eberlein satter fingret pa det hela med "det kan vara lite svart med korset, Jesus och lidandet" [mina citatfel]. Jag ar liberal och kristen men jag ar sa trott pa SvK som inte star for nagot utan bara velar... "alla ska vara med och vi gillar alla" dealen.